Türkiye Rekortmeni Aydın Onur Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Türkiye Rekortmeni Aydın Onur Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türkiye Rekortmeni Aydın Onur Son Yolculuğuna Uğurlandı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türk atletizminin en iyi sprinterleri arasında gösterilen eski 100 metre Türkiye rekortmeni Aydın Onur’u son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

04.08.2016 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türk atletizminin en iyi sprinterleri arasında gösterilen eski 100 metre Türkiye rekortmeni Aydın Onur'u son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 83 yaşındaki Aydın Onur'un cenaze merasimi, 19 Mayıs Stadyumu Ali Naili Moran Atletizm Tesisleri'nde düzenlendi. Cenazeye Başkan Yaşar'ın yanı sıra eski federasyon başkanları Nejat Kök, Muharrem Dalkılıç, Türkiye Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız, Eğitim Kurulu Başkanı Necdet Ayaz, milli atletin arkadaşları, ailesi ve atletizm camiasının önde gelen isimleri katıldı. Yapılan duaların ardından Onur ile ilgili anılarını anlatan arkadaşları, duygulu anlar yaşadı. Yenimahalle Belediyesi tarafından Aydın Onur adına yapılan spor merkezinin başarılı atleti çok mutlu ettiğini dile getiren arkadaşları, "Aydın Onur, adının verildiği spor salonunun açılışına da katıldı. Merkeze isminin verilmesinden onur duydu. O spor salonu onun için bir mabet oldu. Başkan Yaşar'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yenimahalle'de ölümsüzleşti

Onur'un ismini hayattayken bir spor merkezine vermenin gururunu yaşadığını söyleyen Yaşar ise, "Onur Türkiye'ye atletizmi sevdiren başarılı bir sporcudur. Her zaman Türkiye'nin gurur kaynağı olmuştur. Zor şartlar altında başarılar elde etti. Efendiliği ve saygısı ile herkes tarafından sevilen bir sporcu oldu. Yenimahalle'de yaşadı, ilçemizin değerli bir hemşehrisiydi. Kalplerde yaşayacağı gibi kendisinin sağken açılışını yapmış olduğu Aydın Onur Spor Merkezi ile de Yenimahalle'de yaşayacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Aydın Onur'un naaşı cenaze namazının kılınacağı Karşıyaka Camii'ne götürüldü. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türkiye Rekortmeni Aydın Onur Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement