Tüsiad Girişimcilik Bayrağı İeü'de Dalgalanacak - Son Dakika
Yerel

Tüsiad Girişimcilik Bayrağı İeü'de Dalgalanacak

Tüsiad Girişimcilik Bayrağı İeü\'de Dalgalanacak

Girişimci öğrenci ve mezunlarıyla dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) şimdi de Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği "Bu Gençlikte İş Var" Yarışmasında en fazla girişimci projeyle "Girişimcilik Bayrağı"nı...

12.10.2013 15:59

Girişimci öğrenci ve mezunlarıyla dikkat çeken İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) şimdi de Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) düzenlediği "Bu Gençlikte İş Var" Yarışmasında en fazla girişimci projeyle "Girişimcilik Bayrağı"nı almaya hak kazandı. 2013-2014 Akademik Yılında Türkiye'de sanayici ve işadamları "Girişimcilik Bayrağı"nı İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde dalgalanması için gönderiyor.

TÜSİAD, 24 Ekim, Perşembe günü İstanbul Martı Otel'de yapılacak ödül töreninde İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu'na "Girişimcilik Bayrağı"nı takdim edecek. İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, bayrağın, girişimci öğrenci ve mezunlarının aydınlık geleceklerinin simgesi olduğunu belirterek, "Girişimcilik Bayrağı bizim vizyonumuz, attığımız her adımın somutlaşmış hali gibi ve üstelik TÜSİAD tarafından ödül olarak veriliyor. Girişimci öğrencilerimizle gurur duymamak elde değil" diye konuştu.

"GİRİŞİMCİLİK, RUHTAN ÖTE BİR KÜLTÜRDÜR"

"Dünya hızla dönüyor" diyen Başkan Ekrem Demirtaş, değişen küresel yapının dinamiğine uygun eğitim sistemi ve programlarla her mezunun yaşamını mutlu ve refah içinde geçirmesi için emek verdiklerini ifade etti. Başkan Demirtaş, hedeflerinin, yetiştirdikleri mezunların, hayat yolculuklarında adeta uçarcasına ilerlemeleri olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu:

"Cumhuriyetimiz kurulalı 92 yıl oldu. Çok yol aldık. Ama dünyada bitmeyen bir yarış var. Biz atamızın yolunda ve bu kültürün ışığında yetiştirdiğimiz Mustafa Kemal'in askerleri ile dünyanın ilk 10 ekonomisi içine gireceğiz. TÜSİAD'ın ödülü olan 'Girişimcilik Bayrağı' öğrencilerimizin, mezunlarımızın aydınlık geleceğini kanıtlarcasına dalgalanacak. Girişimcilik, ruhtan öte bir kültürdür. İEÜ'de öğrencilerimiz girişimcilik kültürüyle eğitim görüyorlar. Vizyon farklı olunca ortaya böyle güzel sonuçlar çıkıyor. Emeği geçen tüm öğrencilerimizi ve ekibi kutluyorum."

"EMEKLERİMİZ, TAÇLANDI"

İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu ise, Embryonix Merkezi ile girişimcilere korunaklı ortamda yenilikçi fikirlerini geliştirmelerini ve hayata geçirmelerine olanak verdiklerine dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, "İzmir Ticaret Odası ve üniversitemiz öncülüğünde kurulmakta olan İzmir'in ikinci teknoparkı 'İzmir Bilimpark'ın önümüzdeki aylarda faaliyete geçirilmesi ile ilgili önemli ilerlemeler sağlıyoruz. Embryonix Merkezimizden çıkan yenilikçi fikirler, birer birer başarılı girişimler olup iş dünyasına kazandırılıyor. İEÜ'de öğrencilerimizin yenilikçi yüzleriyle girişimcilik bayrağı her zaman dalgalanacaktır"dedi.

Nitelikli eğitiminin hayalleri gerçeğe dönüştürebileceğini vurgulayan Prof. Dr. Dr. Baltacıoğlu, üniversitenin asıl görevinin, gençleri sadece kendilerine ve ailelerine karşı değil, dünyaya, dünya insanlarına karşı da sorumlu hale getirmek olduğunu ifade etti. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Baltacıoğlu, "Bunu başarırsak yalnızca iyi avukatlar, iyi mühendisler, iyi tasarımcılar, iyi ekonomistler değil, iyi insanlar da yetiştirebileceğiz. Bu hayallerle hedeflerimize doğru yürüyoruz. TÜSİAD'ın 'Girişimcilik Bayrağı' hayallerimizi, emeklerimizi, başarıyla taçlandıran bir ödül oldu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Tüsiad Girişimcilik Bayrağı İeü'de Dalgalanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement