Üniversiteli Gençlerden Örnek Atık Yağ Projesi - Son Dakika
Yerel

Üniversiteli Gençlerden Örnek Atık Yağ Projesi

Üniversiteli Gençlerden Örnek Atık Yağ Projesi

İzmir’in Çeşme ilçesinde eğitimlerini sürdüren Ege Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri, atık yağların doğaya verdiği zararlar hakkında farkındalık oluşturmak için "Yağını dökme, geleceğini kirletme" isimli bir proje başlattı.

12.12.2015 12:46

İzmir'in Çeşme ilçesinde eğitimlerini sürdüren Ege Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri, atık yağların doğaya verdiği zararlar hakkında farkındalık oluşturmak için "Yağını dökme, geleceğini kirletme" isimli bir proje başlattı.

Çeşme ilçesinde okuyan Ege Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri, "Topluma Hizmet Dersi" adı altında ilçedeki insanların çevresel sorunlar hakkında duyarlılığını arttırmak ve bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla bir grup kurdu. Atık yağların doğaya verdiği zararları da anlatmak isteyen öğrenciler, çalışmaları kapsamında "Yağını dökme, geleceğini kirletme" isimli proje başlattı. İlçede harekete geçen öğrenciler, bir ilkokulda da miniklere slayt gösterisiyle seminer verdi. Öğrenciler, aynı semineri kendi okullarının salonunda da tekrarlayarak davet ettikleri ev hanımlarına atık yağların zararlarını anlattı.

Öğrencilerinin kurduğu grup hakkında açıklamalarda bulunan Arkın Özkan Keskin, "Çeşmedeki öğrenciler, özellikle ev kadınları, kullandıkları atık yağları ne yapacaklarını bilmiyordu. Bunu fark ettik ve insanları bu konu hakkında bilinçlendirmek için bir grup oluşturduk. Farkındalık oluşturmak için bir proje hazırladık.. Ev kadınlarının, bilinçlendirme seminerlerine katılımını yeterince sağlayamayacağımızı düşündüğümüz için ilkokul çocuklarının meraklılıklarından yararlanabileceğimiz farkettik. Bu amaçla ilk sunumumuzu bir ilkokulda yaptık. Çok da yararlı oldu. Hem gelecek nesli bilinçlendirdik, hem de bu meraklı çocuklarımızın ailelerini bilinçlendirmesini sağladık" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üniversiteli Gençlerden Örnek Atık Yağ Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement