Uşak'ta Gezici Kütüphane Aracı Hizmete Girdi - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Gezici Kütüphane Aracı Hizmete Girdi

Uşak\'ta Gezici Kütüphane Aracı Hizmete Girdi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Uşak'a tahsis edilen gezici kütüphane aracı, hizmete girdi.

18.07.2014 19:57

Kültür ve Turizm Bakanlığınca Uşak'a tahsis edilen gezici kütüphane aracı, hizmete girdi.

Uşak Kent Meydanı'nda aracın hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törene katılan Vali Seddar Yavuz, konuşmasında, Uşak'ın bu kıymetli esere sahip olan ilk beş ilden birisi olduğunu belirterek, kentin, hizmet sunumunda öncelik sırasına giren iller arasında yer aldığını söyledi.

Modern tasarıma sahip olan kütüphanede, bin 200 kitap, yüzde 75'i çocuklara hitap eden yayınlar, çocukların oyun oynamaları için satranç ve lego köşesi bulunduğunu anlatan Yavuz, şöyle konuştu:

"Isıtma ve soğutma sistemleriyle de otobüsün içinde yüksek düzeyde bir konfor oluşturulmuş. Tek amacımız, çocuklarımızın daha çok okumaları, kitaba çok daha rahat erişmeleri. Otobüsümüz, kitaba erişimin güç olduğu yerlerde daha çok hizmet verecek, köylerimizde özellikle faydalı olacağına inanıyorum. Gezici kütüphanemizin, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."

Kültür ve Turizm Müdürü İl Şerif Arıtürk de önceki gezici kütüphanenin ekonomik ömrünü doldurduğundan dolayı, 6-7 aydır köylere hizmet götürülemediğini belirtti.

Yeni gezici kütüphaneyle nüfusu büyük köylere haftanın 5 günü dönerli şekilde, en az 10-12 köye hizmet vereceklerini dile getiren Arıtürk, "Okulların kapalı olduğu bu yaz günlerinde haftada bir gün de merkeze uzak mahallelere hizmet vereceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi yapılan otobüsün içi gezildi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Gezici Kütüphane Aracı Hizmete Girdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement