Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat - Son Dakika
Yerel

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr.

23.01.2013 18:21

Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Dr. Beytullah Ersoy, üst solunum yolu enfeksiyonlarında vatandaşların gelişigüzel ilaç kullanmamaları gerektiğini söyledi.

Yılmazer Hastanesi KBB Uzmanı Dr. Beytullah Ersoy, havaların soğuk olmasıyla birlikte soğuk algınlığının sık görülmeye başlandığını belirterek, "Soğuk algınlığına önlem olarak biz hekimler genellikle vatandaşlarımızın özellikle giyim kuşamlarına ve yediklerine dikkat etmelerini istiyoruz. Kış aylarında en çok tüketilmesi gereken meyve ve sebzeler her bütçeye uygun olarak çeşitleriyle bulunuyor. Soğuk algınlığıyla bize başvuran hastalarımıza ilaç yazıyoruz. Yazılan bu ilaçlar kişinin bünyesini düzenlemesi ve vücut ağrılarını gidermesi için kullanılıyor. Diğer yandan soğuk algınlığına yakalanan kişi ortalama 6 veya 7 gün bu rahatsızlığı geçiriyor" diye konuştu.

Soğuk algınlığına yakalanmamak için vatandaşların meyve ve sebze türlerini fazlaca tüketmesinin önemli olduğunu anlatan Dr. Ersoy, yine soğuk algınlığına yakalanan kişilerin gelişigüzel ilaç kullanmamaları gerektiğini söyledi. Ersoy, bakkallarda satılan "Aferin" türü ilaçların bazen kişilerde tansiyonu ve kalp rahatsızlıklarına neden olabileceğini hatırlattı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement