Vali Karaloğlu, Gençlik Kampında Kalan Öğrencilerle İftar Açtı - Son Dakika
Yerel

Vali Karaloğlu, Gençlik Kampında Kalan Öğrencilerle İftar Açtı

Vali Karaloğlu, Gençlik Kampında Kalan Öğrencilerle İftar Açtı

Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ve çocuklarıyla birlikte Gevaş ilçesinde Akdamar Adası karşısında bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Kampı'nda bulunan öğrencilerle iftar açtı.

22.07.2012 10:07

Van Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ve çocuklarıyla birlikte Gevaş ilçesinde Akdamar Adası karşısında bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Kampı'nda bulunan öğrencilerle iftar açtı.

Ramazanın ilk günü şehir merkezinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın (SYDV) Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu bahçesinde kurduğu çadırda vatandaşlarla birlikte iftar açan Vali Münir Karaloğlu, bugün de Gevaş ilçesinde yaz kampına katılan öğrencilerle bir araya geldi. Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, Gevaş Kaymakamı Yusuf Güni, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Aslan Sinir'in de katıldığı iftar programı öncesi öğrencilerle ayaküstü sohbet eden Vali Karaloğlu, daha sonra onlarla birlikte patlıcan yemeği, bulgur pilavı, yoğurt çorbası, tulumba tatlısı ve hurmadan oluşan iftar menüsünü yedi. İftar sonrası Ramazan etkinlikleri ve Gençlik Kampı ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karaloğlu, "Ramazan bir bereket ayı, kardeşlik ayı, dostluk ayı. Biz son 3 yıldır Van'da, Ramazan'ı farklı geçirmeye çalışıyoruz. Şehir, Ramazan havasına girsin istiyoruz. Onun için de iftar çadırları kuruyorduk. Bu iftar çadırlarında sosyal etkinliklerle hem çocuklarımızın hem gençlerimizin hem halkımızın ilgisini çekecek programlar yapıyorduk. Bu yıl da deprem sonrası ilk Ramazan. Hala konteynır kentlerimizde vatandaşlarımız yaşıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın işletmiş olduğu her gün 20 bin öğünlük yemek pişiriyoruz. Bu yemeklerin 15 bin öğününü konteynır kentlerdeki vatandaşlarımıza konteynırlarında dağıtıyoruz. 5 binini de Hüsrevpaşa İlköğretim Okulu'nun bahçesinde kurulan iftar çadırında ve Van Kalesi'ndeki iftar sofrasında vatandaşımızla paylaşıyoruz. Yine hem konteynır kentlerde hem de bu iftar alanlarında sosyal etkinliklerimizde devam ediyor" dedi.

Bugün Gevaş ilçesinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne ait Gençlik Kampı'nda gençlerle beraber olduklarını da söyleyen Vali Karaloğlu, "Şu ana kadar bu kamptan yaklaşık 3 bin öğrencimiz istifade etmiş durumda. İl Müdürlüğümüzün bu yıl yapmış olduğu 5'nci kamp. Çocuklar burada hem dinlenecekler hem tatil yapacaklar. Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler yapacaklar, kitap okuyacaklar, dinlenecekler, kaynaşacaklar ve inşallah buradan evlerine giderken de dinlenmiş olarak gidecekler. Şu anda kampımızda Bitlis, Muş, Van ve ilçelerinden gelen 100 çocuğumuz var. 1 hafta burada çocuklarımız hem diğer illerden gelen akranlarıyla kaynaşacaklar hem de depremi yaşayan Vanlı çocuklarımız deprem psikolojisinden de bir nebze olsun çıkmış olacaklar. Bu kamp bölge için büyük bir fırsat. 2 yıl öncesine kadar bu kamp Kızılay'daydı. Burası işletilmiyordu ve boş kalıyordu. Valilik olarak Kızılay Genel Merkezi ile yapmış olduğumuz protokolle devralmıştık. Geçen yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı kurulduktan sonra artık bakanlığın gençlere yönelik faaliyetleri artırıldı. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Suat Kılıç da, bu konuya çok önem veriyorlar. Bu kampı da bakanlığımızın uhdesinde işletiyoruz. İnşallah buraya gelen gençlerimiz gerçekten hem sosyal yönlerini geliştirmiş olacaklar, hem kültürel yönlerini geliştirmiş olacaklar hem de sportif olarak da burada her türlü imkan var. Yüzme, voleybol, basketbol, futbol sahalarımız var. Konferans salonunda sinema gösterimi var. Çeşitli konferanslar ve seminerlerde çocuklarımıza veriliyor. Çocuklarımızla yaptığımız görüşmelerde kamptan da son derece memnun olmaları da bizi memnun ediyor. Gençlik kampında 70 adet konteynırımız var. Yaklaşık 210

kontenjanımız var. Bugünkü kampta 100 kız öğrenci kalıyor" dedi

Gençlik kampını valilik olarak sivil toplum kuruluşlarına da kullandırdıklarını söyleyen Vali Karaloğlu, "Ramazan Bayramı sonrası özürlü derneklerinin 1 haftalık kampı olacak. Sivil toplum örgütleri de Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde talep ettiğinde, talepleri uygun bulunursa onlara da bu kampı kullandırıyoruz" diye konuştu.

İftar sonrası kamp merkezini gezerek yetkililerden bilgi alan Vali Karaloğlu, daha sonra Gevaş Merkez Camii'ne giderek burada teravih namazı kıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Karaloğlu, Gençlik Kampında Kalan Öğrencilerle İftar Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement