Van ve Erciş'te Eğitime Başlanması - Son Dakika
Yerel

Van ve Erciş'te Eğitime Başlanması

Ali İhsan Öztürk- Van'da 23 Ekim'de meydana gelen depremde yıkılan Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, eğitimlerine aynı köyde bulunan başka bir okulda başladı.

02.01.2012 16:20

Ali İhsan Öztürk- Van'da 23 Ekim'de meydana gelen depremde yıkılan Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, eğitimlerine aynı köyde bulunan başka bir okulda başladı.

Van'daki depremin ardından eğitim ve öğretime ara verilen Van merkez ile Erciş'teki okullarda 2,5 aylık aranın ardından dersbaşı yapıldı. 23 Ekim'deki depremde yıkılan 12 derslikli Gedikbulak Köyü İlköğretim Okulu'nun öğrencileri de aynı köyde taşımalı sistemin uygulandığı Canik İlköğretim Okulu'nda eğitime başladı.

4 köydeki ilköğretim ikinci kademede okuyan öğrencilerin servislerle taşındığı 12 derslikli Canik İlköğretim Okulu Müdürü Nihat Tunç, okulun ilk haftasında öğrencilerin moralini yükseltecek çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Bu kapsamda okulun rehber öğretmeninin sınıfları tek tek gezerek, öğrencilerle sohbet edeceğini ve onlara moral vereceğini belirten Tunç, öğrencilerin en kısa sürede deprem psikolojisinden kurtulmasını sağlayacaklarını kaydetti.

-Öğretmenleriyle hasret giderdiler-

Öğrencilerden Aziz Arat, depremden sonra Antalya'ya gittiğini ifade ederek,

"Sürekli öğretmenimle telefonda görüşerek okulların ne zaman açılacağını soruyordum. Okulların açılacağı haberini alınca hemen geldim. Tekrar öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte olduğum için mutluyum" dedi.

Furkan Muga ise 8. sınıf öğrencisi olduğu için öğretmenlerinin depremden sonra kendisini başka bir ile göndermek istediğini anlatarak, "Ailemi bırakıp gidemedim. Burada kaldım. Bu süre zarfında ders çalışma imkanım olmadı. Şimdi okullar açıldığı için mutluyum. İnşallah daha çok çalışarak eksikliklerimizi kapatmaya çalışırız" diye konuştu.

Öğretmenlerden Derya Aras da depremden sonra öğrencileriyle sürekli irtibat halinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bazı öğrencilerimiz il dışına gitti. Onlarla irtibatımız devam ediyor. Burada kalanlar okulların bir an önce açılmasını istiyordu. Şimdi hep beraber buradayız. Biz onları özledik. Onlar da bizi özlemiş. Hasret giderdik. Önemli olan bundan sonra güvenli şartlar altında eğitime devam etmektir."

- VAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van ve Erciş'te Eğitime Başlanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement