Yargıtay Cezayı Onayınca Yeniden Cezaevine Girdiler - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Yargıtay Cezayı Onayınca Yeniden Cezaevine Girdiler

Yargıtay Cezayı Onayınca Yeniden Cezaevine Girdiler
16.04.2011 13:33

Cinayet suçundan mahkum olan ve tutukluluk süreleri 5 yıldan fazla olduğu için CMK'nın 102'nci maddesine göre tahliye edilen 3 sanık, yeniden cezaevine girdi.

Adana'da cinayet suçundan mahkum olan ancak dosya Yargıtay aşamasında bulunan ve tutukluluk süreleri 5 yıldan fazla olduğu için Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 102'nci maddesine göre tahliye edilen 3 sanık, Yargıtay'ın cezayı onaması üzerine yeniden cezaevine girdi. İmamoğlu İlçesi'nde 2004'te meydana gelen olayda A. D. , öldürülen akrabasının intikamını almak isteyen N.A.'nın azmettirmesiyle A.S.'yi bıçakla öldürdü. A. D ve Akbaba ile birlikte bu kişilere aracılık ettiği öne sürülen E.E. tutuklandı. Kozan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan A. D ömür boyu, E.E. ve N.A. ise 15'er yıl ağır hapse mahkum edildi. Yargıtay'ın mahkeme kararını onamaması nedeniyle, yılbaşında CMK'nin 102'nci maddesine göre 5 yıldan uzun süredir tutuklu oldukları dikkate alınan 3 sanık tahliye edildi. Tahliyeden 2 ay sonra Yargıtay, dava dosyasındaki incelemesini tamamladı ve yerel mahkemenin kararını onadı.

Bunun üzerine sanıklar hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Polis tarafından Adana'da yakalanan A.D. ve E.E., Kürkçüler Cezaevi'ne konuldu. A. D, Emniyet Müdürlüğü'nden çıkartılırken gazetecilere, "Ben hırsızlıktan yakalandım. Adam öldürmedim" dedi. Polisin Niğde'de yakaladığı N.A. da Niğde Cezaevi'ne konuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Yargıtay Cezayı Onayınca Yeniden Cezaevine Girdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement