Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçime Doğru

Yerel Seçime Doğru

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel: "Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı konusunda 16 ilçe başkanımızın ve il yönetimi ve diğer iki milletvekili arkadaşımızın benim bu görevi üstlenmem konusunda bir niyetleri ve yönlendirmeleri var. Bu konuya duyarsız kalmak mümkün değil”

28.09.2013 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Özgür Özel, Büyükşehir Beleidye Başkanlığı adaylığı için "16 ilçe başkanımızın ve il yönetimi ve diğer iki milletvekili arkadaşımızın benim bu görevi üstlenmem konusunda bir niyetleri ve yönlendirmeleri var. Bu konuya duyarsız kalmak mümkün değil" dedi.

Özel, CHP Saruhanlı Belediye Başkan aday adayı Muharrem Ekici'nin seçim çalışmalarına destek vermek amacıyla geldiği Saruhanlı'da gazetecilerin adaylık konusundaki sorularını cevaplandırdı.

"CHP'nin Manisa Büyükşehir belediye başkan adayı kim olacak?" sorusunu Özel, şöyle yanıtladı:

"CHP'nin Manisa büyükşehir belediye başkan adayı çok merak ediliyor ve çok konuşuluyor. Şu anda 16 ilçe başkanımızın ve il yönetimi ve diğer iki milletvekili arkadaşımızın benim bu görevi üstlenmem konusunda bir niyetleri ve yönlendirmeleri var. Bu konuya duyarsız kalmak mümkün değil, ancak kesinleşmiş bir şey yok çünkü kararı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu verecek. Geçtiğimiz hafta MYK üyeleri ve Genel Başkanımızla yaptığımız görüşme sonucunda Manisa'da büyükşehir belediye başkan adaylığının nasıl yürütülmesi gerektiğini konuştuk, o noktada da aramızda bir mutabakat var gibi görünüyor. Önümüzdeki bir ay içinde adayımız netleşecek. Şu anda eğer aday olsaydık nasıl bir çalışma yapardık mantığıyla çalışıyoruz. Adaylığımız söz konusu olursa var gücümüzle çalışıp ipi göğüslemeye çalışacağız."

CHP olarak bazı bölgelerde belediye başkanlığı için çok sayıda aday adaylarının bulunduğunu hatırlatan Özel, temayül yoklamaları, kamuoyu araştırmaları ve merkez yoklaması ile adayların teke düşürülmeye çalışıldığını kaydetti.

Saruhanlı'da aday adayı Muharrem Ekici ismi üzerinde mutabakat sağlandığını söyleyen Özel, Manisa'daki 17 ilçenin hepsine talip olduklarını, Manisa'da zorlanmadan seçim kazanabilecekleri 5 ilçe arasında Saruhanlı ve Akhisar'ın bulunduğunu sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement