Yerel Seçime Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçime Doğru

Yerel Seçime Doğru

Demokrat Parti (DP) Bitlis İl Başkanlığı, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılacak belediye başkan adaylarını tanıttı.

07.01.2014 16:46

Demokrat Parti (DP) Bitlis İl Başkanlığı, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere katılacak belediye başkan adaylarını tanıttı.

Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan İl Başkanı Ziya Yoldaş, partinin 7 Ocak 1946 yılında kurulduğunu anımsatarak bugünün kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Demokrasi şehidi merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının, çilekeş Anadolu insanının ezilmişliğine son vermek, adaleti sağlamak ve Anadolu'ya yaymak için, DP kurduğunu hatırlatan Yoldaş, şöyle konuştu:

"Bugün DP'nin kuruluşu. Yani demokrasi meşalesinin yakılmasının 68'nci yıl dönümü. Bu vesileyle başta merhum Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan ve Turgut Özal'ı ve bütün demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu davamıza emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. DP, din ve vicdan hürriyeti ile demokrasi içinde kardeşçe yaşama modelidir. DP'nin iktidara gelişiyle insanlara insanca muamele edilmiş, Türkçe okunan ezanı şerifin aslına uygun okunması sağlanmıştır. İmam Hatip Liseleri açılmıştır. Ağır sanayi hamlesi başlatılmış, eğitimde ve sağlıkta reformlar yapılmıştır. Saymakla bitiremeyeceğimiz hizmetler, otoyollar ve limanlar yapılmıştır. DP, bugüne kadar demokratik yollarla iktidardan uzaklaştırılmamıştır. Daima antidemokratik yollarla, yani muhtıra ve darbelerle iktidardan alınmıştır."

Yoldaş, 6 aydır yürüttükleri çalışma sonucunda, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimde, Bitlis belediye başkanlığına Nihat Ceylan'ın, Güroymak Gölbaşı belde belediye başkanlığına Şerif Çelik'in, Güroymak Günkırı belde belediye başkanlığına ise İlhan Çetinsoy'un aday olduğunu belirtti.

Diğer ilçe ve beldelerde DP'den aday olmak isteyenlerle ilgili görevliler tarafından çalışmaların sürdürüldüğünü dile getiren Yoldaş, önümüzdeki günlerde kamuoyunun takdir edeceği bu adayları da açıklayacaklarını ifade ederek, başkan adaylarına başarı diledi. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçime Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement