Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika
Yerel

Yerel Seçimlere Doğru

Yerel Seçimlere Doğru

CHP'nin, belediye başkanlıkları adaylığı için parti üyelerinin katılımıyla yapacağı "eğilim yoklaması" Afyonkarahisar'da başladı.

28.09.2013 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP'nin, belediye başkanlıkları adaylığı için parti üyelerinin katılımıyla yapacağı "eğilim yoklaması" Afyonkarahisar'da başladı.

Dazkırı, Evciler, Çobanlar ilçeleri ile Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine beldesinde yapılacak "eğilim yoklaması"na gözetmen olarak katılan CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ve Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Toptaş, yaptığı konuşmada, 30 Mart 2014'teki Türkiye yerel seçimlerinin, sadece yerel seçim olarak algılanmaması gerektiğini söyledi. Toptaş, bu seçimlerin, "hızla demokratik yaşamdan uzaklaştıran, Türkiye'yi bir hukuk devleti olmaktan çıkaran, Türkiye'yi hızla bir yağma düzeninin son işlemine sokan iktidar anlayışından kurtulmanın aracı" olarak gördüklerini ifade etti.

Kentleri, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yöneteceklerini dile getiren Toptaş, "Yönettiğimiz kentlerde yaşayan hemşehrilerimize sosyal demokratların nasıl yaşam alanları yarattıklarını, sosyal yaşam kalitelerini, eğitimdeki kaliteyi, yurttaş arasındaki kaliteyi nasıl yükselttiğini göreceğiz. O bizim birinci görevimiz. Bu seçimlerde bunları başarmak istiyoruz" dedi.

Bursa Milletvekili Demiröz de, "eğilim yoklaması" için yapılan işlemlerin, Yüksek Seçim Kurulu'nun yapacağı işlemlerden daha sıhhatli ve daha detaylı olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda çok hassas olduklarını aktaran Demiröz, şöyle konuştu:

"İlçelerimizde ve beldelerimizde bu ön seçim yapılacak. Biz demokratikleşme ile ilgili parti içi demokrasiyi en iyi çalıştıran partilerden bir tanesiyiz. Bir kişinin dudağının arasında adaylık söz konusu olmayacak. Arkadaşlarımız, ilçe başkanlarımız, il başkanlarımız ve milletvekili arkadaşlarımızın gösterdiği temayül neticesinde bu arkadaşlarla yola çıkacağız."

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz ise Afyonkarahisar'ın 1990 yılındaki nüfusunun 750 bin, 2002'deki nüfusunun 815 bin ve AK Parti'nin 11 yıllık iktidarının sonunda da nüfusunun 703 bin olduğunu belirtti.

Afyonkarahisar'ın 7 olan milletvekili sayısının 5'e düştüğüne dikkati çeken Görgöz, şunları söyledi:

"Büyükşehir olma şansmız vardı, onu kaybettik. Fabrikalarımızın, işletmelerimizin çoğu kapandı. Sadece şeker fabrikamız var. Afyonkarahisar 63 yıldır sağ partili belediye başkanları tarafından yönetiliyor. Bu, Afyonkarahisar'ın kaderi olmamalı. Afyonkarahisar'ın kaderini değiştirmek için merkezde, ilçelerde ve beldelerde aday adaylarımızla bu yarışta biz de varız diyeceğiz. Bu sefer Afyonkarahisar ve Afyonkarahisarlı, kentin bu kötü kaderini değiştirmek için yola çıktı."

Basın toplantısında, Dazkırı, Evciler, Çobanlar ilçeleri ile Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine beldesinin belediye başkan aday adayları tanıtıldı. "Eğilim yoklaması"nda Afyonkarahisar gözetmeni olacağı bildirilen Ankara Milletvekili Levent Gök ile Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt basın toplantısına katılmadı. Gök ve Kurt'un ilçelerdeki programlarda yer alacağı ifade edildi. - Afyon

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerel Seçimlere Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement