Haber: Esra Nur PERVAN
(TRABZON) – Yomra Belediyesi, 5 bin Yomra elması ve 4 bin Yomra armudu fidanını vatandaşlara dağıttı. Son dönemde yapılan dağıtımlarla birlikte toplamda 10 bin Yomra elması ve 5 bin Yomra armudu fidanı üreticilere ulaştırılmış oldu.
Hürriyet Parkı'nda gerçekleştirilen törene katılan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra elmasının markalaşma sürecine yönelik çalışmaların kararlılıkla sürdüğünü belirtti.
Bıyık, konuşmasında şunları söyledi:
"Yomra elmasının her geçen gün daha da kalıcı olması ve ilçemizin önemli bir markası haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Farklı sektörlerde, farklı lezzetlerle Yomra elmamızı buluşturmaya devam edeceğiz. Böylelikle markalaşma sürecine de önemli katkı sağlamış olacağız. Bu süreçte ilgi gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.
Önümüzdeki yıl ilçemizde bir satış ofisi kuracağız. Bu satış ofisinde hem fidanlara hem de elma ve armuttan üretilen ürünlerimize kolayca ulaşılabilecek. Böylelikle hem ürünlerimizin hem de fidelerimizin erişilebilirliğini artırarak üreticilerimize ve vatandaşlarımıza önemli bir kolaylık sağlamış olacağız.
Bu süreçte birlikte çalıştığımız ilçe kaymakamımıza, ilçe tarım müdürümüze, müdürlüğümüzün çalışanlarına ve tüm personelimize emekleri için teşekkür ediyorum."
Yomra Belediyesi, bölgenin tarımsal potansiyelini güçlendirme hedefi doğrultusunda fidan dağıtımlarını sürdürürken, Yomra elmasının üretim kapasitesini artırarak yerel ekonomiye katkı sunmayı amaçlıyor.
Son Dakika › Yerel › Yomra Belediyesi 5 Bin Fidan Dağıttı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.