Zirai don Adana'yı teğet geçebilir - Son Dakika
Yerel

Zirai don Adana'yı teğet geçebilir

Zirai don Adana'yı teğet geçebilir Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, Türkiye genelinde etkili olması beklenen zirai dondan Adana'nın etkilenmeyeceğini söyledi Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, Türkiye genelinde etkili olması beklenen zirai dondan...

28.03.2023 09:33  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zirai don Adana'yı teğet geçebilir

Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, Türkiye genelinde etkili olması beklenen zirai dondan Adana'nın etkilenmeyeceğini söyledi

ADANA - Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, Türkiye genelinde etkili olması beklenen zirai dondan Adana'nın etkilenmeyeceğini söyledi.

Adana'da 2022 yılının Mart ayında hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye düşmesiyle zirai don meydana gelmişti. Bu yıl ise hava sıcaklığı zirai faaliyetler için elverişli geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tahminlerine göre Adana'da Perşembe günü hava sıcaklığının 2 derece kadar düşecek olması üreticileri endişelendirdi.

Çiftçileri rahatlatan açıklama Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir'den geldi. İhlas Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan İncefikir, "Bana göre kendi yorumlarıma göre çok önemli bir şey olmayacak. Zaten olsa bile kısa vadeli bir günlük olumsuz bir havadan bugüne kadar gelmiş ağaçların bu tutumuyla çok da olumsuz etkilenmeyeceğini her koşulda çok olumsuz, önümüzdeki haftalarda mevsiminin çok anormal olumsuz olmaması koşulunda çok iyi bir dönemin, iyi bir yılın olacağını tahmin ediyorum" dedi.

"Narenciye ağaçlarının kısa donlardan etkileneceğini tahmin etmiyorum"

Bugüne kadar mevsimsel herhangi bir olumsuzluk yaşamadıklarını ifade eden İncefikir, "Kısmi, kıssa bir don söz konusu olabilir. Ama geçen yıl Mart ortasında eksi yedileri bulan don oldu. Bu da ağaçlarda çok ciddi bir deformasyona, Mart ayında olmasından dolayı da tam çiçekte olmasından dolayı ağaçlardaki o döllenmiş çiçekleri yaktı. Bu yıl böyle şeyler olmadı. Mevsimin en iyi dönemindeyiz, ağacalar oldukça iyi. Bu yılın rekoltesi geçen yıla göre yüzde 100 fazla olacağına inanıyorum. Geçen yıl Mart ortasında olan eksi 7, önümüzdeki birkaç içinde olsa bile bu denli olmayacağını kısa vadeli bir günlük tahmin ediyorum. Onun da eksi yapıp yapmayacağını bilmiyoruz. Bu bağlamda ağaçların da böyle kısa donlardan etkileneceğini tahmin etmiyorum" ifadelerine yer verdi.

"2023 Narenci rekoltesi geçen seneden daha fazla olacak"

Adana Tarım Platformu Sözcüsü Cahit İncefikir, "2023 narenciye rekoltesi çok iyi olacağına geçen yıldan neredeyse daha fazla olacağına inanıyorum. 2023 rekoltesi narenciyede şu güne kadar oldukça iyi gitti. Perşembe günü kısa vadeli bir hava soğuması söz konusu. Onu atlatıp mevsim normallerinde giderse dediğim gibi çok iyi bir rekolte anlamında bir dönem bir yıl bekliyoruz" dedi.

Zirai don Adana\'yı teğet geçebilir
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zirai don Adana'yı teğet geçebilir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement