Zirveye Yükselen Topuk Sesleri Projesi - Son Dakika
Yerel

Zirveye Yükselen Topuk Sesleri Projesi

Zirveye Yükselen Topuk Sesleri Projesi

Proje kapsamında açılan kursu başarıyla tamamlayan 53 kursiyere sertifikaları verildi.

21.05.2014 18:10

Gençlik ve Spor Bakanlığınca desteklenen, Artvin Girişimci İş Kadınları Derneğince yürütülen "Zirveye Yükselen Topuk Sesleri Projesi"ni başarıyla tamamlayan 53 kursiyere sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen törene, Vali Kemal Cirit'in eşi Seval Kaya Cirit, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe'nin eşi Hacer Kocatepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bahattin Yetim, Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Alkan, KOSGEB Artvin Hizmet Müdürü Cafer Yakupoğulları, Proje Koordinatörü Yasin Şimşek ile kursiyerler katıldı.

Seval Kaya Cirit, törende yaptığı konuşmada, yaşamda, girişimci iş kadınlarının rolünün çok büyük olduğunu belirterek, "Ülkemizde toplumun yarısını erkekler, yarısını kadınlarımız oluşturuyor fakat sıra çiş hayatına gelince maalesef toplumumuzda kadınlarımızın üçte biri iş hayatına katılabiliyor. İlimizde kadınlarımızın iş hayatına atılma oranı yüzde 43'tür. Bu oran bizler açısından çok sevindiricidir. Bu kadınlarımızın yarısı esnaf durumundadır. Ben bu açıdan bütün kadınlarımızı tebrik ediyorum" dedi.

Artvin Girişimci İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alkan ise iki sınıf olarak düzenledikleri kursları istekler doğrultusunda yürüttüklerini ifade ederek, "Ev hanımlarının, çalışmayan kadınlarımızın bu kurslara katılmalarını arzuluyoruz. Dernek olarak bu kurslara bir katkımız olsun istedik. Bu projede ve kursun açılmasında bizlere destek veren Sayın Valimiz Kemal Cirit'e çok teşekkür ediyorum. Kurslarımız aralıksız devam edecek. İş kurmak isteyen kadınlarımızı kurslarımıza bekliyoruz" diye konuştu.

KOSGEB Müdürü Yakupoğulları ise Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme (KOSGEB) projesi hakkında bilgi vererek, "30 bin lirası hibe, 70 bin lirası faizsiz olmak üzere iş yeri açmak isteyen kadınlarımıza 100 bin lira kredi veriyoruz" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 53 kadın kursiyere sertifikaları verildi. - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Zirveye Yükselen Topuk Sesleri Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement