Ziya Bandırmalıoğlu'nun öldüğü silahlı çatışmada 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı - Son Dakika
3.Sayfa

Ziya Bandırmalıoğlu'nun öldüğü silahlı çatışmada 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı

Ziya Bandırmalıoğlu'nun öldüğü silahlı çatışmada 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı Mahkeme 1 sanığı tahliye etti Kadıköy'de ünlü bir restoranda, Susurluk davası sanıklarından eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve Emekli Polis Şahin Aslan'ın hayatını kaybettiği çatışmada...

10.11.2022 12:27  Güncelleme: 18:25

Ziya Bandırmalıoğlu'nun öldüğü silahlı çatışmada 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı

Mahkeme 1 sanığı tahliye etti

İSTANBUL - Kadıköy'de ünlü bir restoranda, Susurluk davası sanıklarından eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve Emekli Polis Şahin Aslan'ın hayatını kaybettiği çatışmada 4'ü tutuklu biri firari 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık Fuat Çakır savunmasında, "Kendimi savunmak için Şahin'i vurmak zorunda kaldım" dedi.

Kadıköy Kalamış'ta faaliyet gösteren ünlü bir restoranda 21 Aralık 2021 tarihinde çıkan silahlı kavgada, Susurluk davası sanıklarından eski Özel Harekat Polisi Ziya Bandırmalıoğlu ve Emekli Polis Şahin Aslan hayatını kaybetmiş, 4 kişi de yaralanmıştı. 4'ü tutuklu biri firari 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Anadolu 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ilk celseye tutuklu sanıklar Fuat Çakır, Ayhan Çakır, Caner Koç ve Mehmet Çakır Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katılırken, tutuksuz sanıklar ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

"Suç örgütüne üye olma suçlamasını kabul etmem"

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Ayhan Çakır savunmasında, "Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan'ı o gün tanıdım. Abim Fuat Çakır'ın misafiri olan Caner Koç'un misafiri olarak restorana daha sonradan geldiler. Ziya Bandırmalıoğlu'nun kafası güzeldi ve bir anda gaza gelip silah çekti. Bu sırada abim Fuat Çakır, Ziya'nın eline hamle yaptı, boğuşurken silah birkaç kez patladı ve kurşunla yaralandık. Bunun üzerine ben de üzerimde taşıdığım silahı çekerek ateş ettim. Suç örgütüne üye olma suçlamasını kabul etmem. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

"Kendimi savunmak için Şahin'i vurmak zorunda kaldım"

Duruşmada söz verilen tutuklu sanık Fuat Çakır savunmasında, "Olay günü restoranda yemek yerken Caner Koç, Ziya Bandırmalıoğlu'nu eskiden beri tanıdığını söyleyerek aradı ve Ziya bulunduğumuz restorana geldi. Olay öncesinde her ikisini de hiç tanımam ve kendileri ile herhangi bir husumetim yoktur. Masaya geldikten sonra Ziya'nın agresif konuşmaları oldu. Bu konuşmalardan rahatsız oldum ve kendisini uyardım. Ziya ayağa kalktı. Gidiyor sandım ancak belinden silahı çekmişti, ben de eline yapıştım ve bileğini tuttum. O sırada silah patladı. Boğuşma esnasında yere düştük. Silah 2 el daha ateş aldı. Bu sırada yaralandım. Namluyu Ziya'nın üzerine doğru çevirdim. Silah iki el daha patladı ve Ziya yere yığıldı, bende silahı elinden aldım. Arkamı döndüğümde Şahin'in çift tabanca ile ateş ettiğini gördüm. Masayı siper alarak Şahin'e doğru ateş ettim. Kendimi savunmak için Şahin'i vurmak zorunda kaldım. Örgüt kurma suçlamasını kabul etmem. Üzerime atılı olan suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

"Biz kendimizi savunduk. Biz aileyiz, akrabayız"

Duruşmada söz verilen Mehmet Çakır, "Ziya ilk ateş ettiğinde kurşunla yaralandım fakat beni Ziya mı Şahin mi vurdu anlamadım. Bunun üzerine kendimi savunmak için ve karşı tarafı öldürmek değil etkisiz hale getirmek için silahımı çekerek ateş ettim. Biz kendimizi savunduk. Biz aileyiz, akrabayız, suç örgütü suçlamasını kabul etmem" dedi.

Duruşmada söz verilen Caner Koç, "Fuat Çakır beni yemeğe davet etti. Yemek için restorana gittik. Örgüte üye olma suçlamasını kabul etmem. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Koç'un, üzerine atılı suçun vasıf ve niteliği, dosyada mevcut delil durumunun toplanmış olması ve sanığın tutukluluk süresini dikkate alarak tahliyesine hükmederken, firari sanık Engin Abdioğlu hakkında çıkartılan yakalama emrinin infazının beklenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden,

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 21 Aralık 2021 tarihinde gece saatlerinde Kadıköy Fenerbahçe'de bulunan bir restoranda silahlı çatışma çıktığı ihbarı yapıldığı belirtilmişti.

İddianamede, silahlı çatışma sonucu Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Arslan'ın hayatını kaybettiği, Fuat Çakır, Ayhan Çakır, Mehmet Çakır ve Mehmet Öksüz'ün silahla yaralandığı kaydedilmişti.

Olay yerinden kaçtıkları tespit edilen Mert Muhammet Beyoğlu, İbrahim Baltacı ve Caner Koç'un emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda yakalandığı, Engin Abdioğlu hakkında yakalama kararı çıkarıldığı aktarılmıştı.

Ziya Bandırmalıoğlu ve Şahin Aslan'ın ölümüne ilişkin, şüpheliler Fuat Çakır, Ayhan Çakır, Mehmet Çakır ve Engin Abdioğlu hakkında "kasten öldürme" suçundan ayrı ayrı ikişer kez müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Ayrıca iddianamede, şüpheli Fuat Çakır'ın "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma" ve "ruhsatsız silah taşıma" suçlarından toplamda 15 yıla kadar hapsi istenirken, diğer şüphelilerin "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma ve yardım etme" suçundan değişen oranlarda hapis cezası ile cezalandırılması istenmişti.

Ziya Bandırmalıoğlu\'nun öldüğü silahlı çatışmada 4\'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Ziya Bandırmalıoğlu'nun öldüğü silahlı çatışmada 4'ü tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement