Dbe Zonguldak'ta Bağımlılık Konusunu Anlattı - Son Dakika
Basın Bültenleri

Dbe Zonguldak'ta Bağımlılık Konusunu Anlattı

Dbe Zonguldak\'ta Bağımlılık Konusunu Anlattı

Psikoloji alanında 30 yıllık tecrübe ve birikime sahip DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, Zonguldak'ta "Bağımlılık" konulu özel bir seminer düzenledi.

10.02.2015 17:59

Psikoloji alanında 30 yıllık tecrübe ve birikime sahip DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, Zonguldak'ta "Bağımlılık" konulu özel bir seminer düzenledi. Eren Enerji, Çatalağzı Belediyesi ve Muslu Belediyesi işbirliği ile planlanan halka açık ve ücretsiz gerçekleştirilen "Eren Enerji Ana Baba Okulu" seminerlerinin ilki olan özel söyleşi DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı Emre Konuk tarafından verildi.

Emre Konuk, yaptığı sunumda, bağımlılık ve diğer psikolojik ve tıbbi rahatsızlıkların 0-18 yaş arasında aile içinde oluşan olumsuz yaşam olaylarıyla, yani travmalarla bağını rakamlarla dile getirdi. Konuk; "Çocukluğunda dört ya da daha fazla travmatik deneyim yaşayan birisinin yetişkinlikte; damardan uyuşturucu (örn: eroin) kullanma riski yüzde 4 bin 600, aşırı alkol tüketme riski yüzde 500, sigara kullanma riski yüzde 250, kronik akciğer tıkanıklığı hastalığına yakalanma riski yüzde 399 ve diyabet hastası olma riski yüzde 201" dedi.

Bağımlılıkla ilgili yaptığı sunumda sorunların oluşumunda aile ilişkilerinin belirleyici rolüne ağırlık veren Konuk, önümüzdeki aylarda düzenlenecek seminerlerde aile ilişkilerinin düzenlenmesine odaklanılacağının altını çizdi

Konuk sunumunda bilimsel verilerin yanı sıra karşılaştığı vaka örneklerinden anekdotlar aktararak katılımcıları bağımlılık ve dikkat edilmesi gereken hususular konusunda bilgilendirdi.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü'nün Eren Enerji sponsorluğunda Zonguldak'ta ücretsiz vereceği seminerler; 21 Şubat 2015 Ayşegül Moral "Zor Çocuklar: Uyum ve Davranış Sorunları", 7 Mart 2015 İnci Canoğulları "Öfke ile Başa Çıkma Becerileri", 21 Mart 2015 Aslı Kızıltoprak Tuna "Çocuklarda Gözlenen Korku ve Kaygılardan Kurtulma Yöntemleri", 4 Nisan 2015 İnci Canoğulları "Ergenlik Döneminde Anne Babanın Yapabilecekleri Nelerdir?", 11 Nisan 2015 Gülşah Ergin "Çocuk ve Cinsellik", 9 Mayıs 2015 Zeynep Zat "Kadın ve Erkek Arasında Sağlıklı İlişki Nasıl Olmalı?", 2 Mayıs 2015 Ayşen Kayahan "Boşanma ve Çocuk: Boşanma Çocuğa Nasıl Anlatılacak?", 6 Haziran 2015 Zeynep Zat "Şiddet-İstismar", 13 Haziran 2015 Merve Soysal Başa "Travma ve Çocuk", 27 Haziran 2015 İnci Canoğullar "Eşler Arasındaki Uyumun Aile ve Çocuklar Üzerindeki Olumlu Etkileri" konularıyla devam edecek.

Kaynak: KurumsalHaber.com

Son Dakika Basın Bültenleri Dbe Zonguldak'ta Bağımlılık Konusunu Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement