Almanya'da Kamu İşçilerinin Grevi Hava Ulaşımını Felç Etti - Son Dakika
Dünya

Almanya'da Kamu İşçilerinin Grevi Hava Ulaşımını Felç Etti

Almanya\'da Kamu İşçilerinin Grevi Hava Ulaşımını Felç Etti

Almanya'nın Frankfurt, Köln, Duesseldorf, Münih, Stuttgart, Bremen ve Hannover havaalanlarında binlerce işçi uyarı grevine gitti.

27.03.2012 14:51

Almanya'nın Frankfurt, Köln, Duesseldorf, Münih, Stuttgart, Bremen ve Hannover havaalanlarında binlerce işçi uyarı grevine gitti.

Avrupa'nın en büyük üçüncü havalimanı olan Frankfurt'ta protestolar sabah saat 05.30'da başladı. Frankfurt Havalimanı yer personeli olarak çalışan 500'e yakın Türk kökenli çalışan dahil 2 bin kişi iş bıraktı. Birleşik Hizmetler Sendikası "Ver.di" tarafından organize edilen protestoda çalışanların uyarı amaçlı iş bırakmaları sonucu 200 yüzü aşkın seferin iptal edildiği öğrenildi.

Fraport İşçi Temsilcisi ve Denetleme Kurulu Üyesi Erdal Kına, protestoya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çarşamba ve Perşembe günü Almanya genelinde işverenler arasında yapılacak olan Toplu İş Sözleşmeleri'nde beklenen sonuç çıkmazsa bütün çalışanlar önümüzdeki haftalarda 24 saat greve gidecek. Ver.di tarafından yapılan duyuruyu dikkate alan işveren temsilcilerinin sunmuş oldukları 2 yıllık bir süre için yüzde 3,3 oranında artış önerisini çok düşük buluyoruz. Protestoya katılan başta Türk arkadaşlarımız

olmak üzere herkese yürekten teşekkür ederim" dedi.

Frankfurt Havalimanı Kontrol Güvenlik personeli olarak çalışan Sevinç Efe Suncak konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "İşverenlerin bizi daha fazla sömürmelerine izin vermemeliyiz. Tek yürek olarak mücadele edersek elbette olumlu sonuç alabiliriz" dedi. İş arkadaşı Berna Gümüş da, "Hükümet yetkilileri ve işverenler mutlaka sesimizi duymalılar, aksi halde talep ettiğimiz zam oranından daha fazla zararları olur" ifadelerini kullandı.

Fraport'ta 18 yıldan bu yana otobüs şoförlüğü yaptıklarını kaydeden Ayhan Erdem ve Zeynel Zengin ise arkadaşlarımıza yürekten desteklediklerini belirterek talep ettikleri hakları en kısa sürede istediklerini vurguladılar. - FRANKFURT

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Almanya'da Kamu İşçilerinin Grevi Hava Ulaşımını Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement