Arnavutluk Suriye'nin Kimyasal Silahlarını Kabul Etmedi - Son Dakika
Dünya

Arnavutluk Suriye'nin Kimyasal Silahlarını Kabul Etmedi

Arnavutluk Suriye\'nin Kimyasal Silahlarını Kabul Etmedi

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Suriye'deki kimyasal silahların ülkesinde imha edilmesi önerisine 'hayır' dedi.
Günlerdir Arnavutluk'ta düzenlenen protestolar karşısında geri adım atan Başbakan Rama, Arnavutluk'un kimyasal silahların imha...

16.11.2013 16:01

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Suriye'deki kimyasal silahların ülkesinde imha edilmesi önerisine 'hayır' dedi.

Günlerdir Arnavutluk'ta düzenlenen protestolar karşısında geri adım atan Başbakan Rama, Arnavutluk'un kimyasal silahların imha edilmesi operasyonunda yer almasının mümkün olmayacağını söyledi. Başbakan Rama yaptığı açıklamada, "Siz ve Arnavutları, Arnavutluk'a olan sadakatim ve duyduğum büyük saygı ile ülkemin kimyasal silahların imha edilmesi operasyonuna dahil olması mümkün değildir" dedi.

Başbakan Edi Rama'nın açıklaması, Tiran'da Başbakanlık binası önünde toplanan binlerce protestocu tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Bu arada ABD, Tiran'ın kararını anlayışla karşıladığını bildirdi. Avrupa Birliği (AB) ise, Avrupa Komisyonu Sözcüsü Michael Mann aracılığıyla Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın kararına saygı duyduklarını açıkladı.

ABD, Suriye'deki kimyasal silahların Arnavutluk'ta imha edilmesini önermiş, bu öneriye karşı çıkan Arnavutlar günlerdir Tiran ve diğer şehirlerde protesto gösterileri düzenlerken, Kosova'da da protesto eylemleri yapılmıştı. - PRİŞTİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Arnavutluk Suriye'nin Kimyasal Silahlarını Kabul Etmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement