Avusturya'da Koalisyon Görüşmeleri Bugün Resmen Başladı - Son Dakika
Dünya

Avusturya'da Koalisyon Görüşmeleri Bugün Resmen Başladı

Avusturya\'da Koalisyon Görüşmeleri Bugün Resmen Başladı

Avusturya'da 29 Eylül 2013 tarihinde yapılan seçimlerden 1'inci parti olarak çıkan SPÖ (Avusturya Sosyal Demokrat Partisi) koalisyon görüşmelerine resmen başladı.

14.10.2013 13:42

Avusturya'da 29 Eylül 2013 tarihinde yapılan seçimlerden 1'inci parti olarak çıkan SPÖ (Avusturya Sosyal Demokrat Partisi) koalisyon görüşmelerine resmen başladı.

Cumhurbaşkanı Heinz Fischer Yüzde 26.8 oranında oy alan SPÖ Genel Başkanı Werner Faymann'ı hükümeti kurmak üzere görevlendirdi. Önceki seçimlerden sonra anlaşarak koalisyon ortağı olan SPÖ ve ÖVP (Avusturya Halk Partisi) yeni dönemde de iktidara ortak olabilecek en iyi alternatif olarak görünüyor. Genel Başkan Faymann hükümet kurmak için sadece ÖVP ile görüşeceğini aşırı sağcı FPÖ (Avusturya Özgürlükçüler Partisi) ile masaya oturmayacaklarını açıkladı. İSPÖ ve ÖVP'nin görevlendirdiği 'Koalisyon Komisyonları' bugün resmen görüşmelerine başladı.

TÜRK KÖKENLİ ADAYLARIN ALDIĞI TERCİH OYLARI

Seçim çalışmaları oldukça renkli geçen Türkiye kökenli adaylardan 3 kadın aday meclise girmeyi başardı. Alev Korun, Aygül Berivan Aslan (Grüne) ve Nurten Yılmaz ( SPÖ) meclise girdiler. Meclise giremeyen diğer adaylarımızın aldıkları tercihli oy sayıları da açıklandı. Resul ekrem Gönültaş (SPÖ) 12.715, Alev Korun 1.678 (Yeşiller), Mustafa İşcel 800 (ÖVP), Hasan Vural 1412 (ÖVP), Nurten Yılmaz 625 (SPÖ), Efgani Dönmez 1339, (Yeşiller), Aziz Gülüm 1641 (SPÖ), Mustafa Yenici 133 (SPÖ), Şirvan Ekici 116 (ÖVP), Şafak Akcay 148 (SPÖ), Aşkın Kulu 15 (ÖVP), Zarife Yatkın 97 (Yeşiller), Esin Akkaya 29 (Yeşiller), Yavuz Sedef 2 (SLP), Cevdet Kurt 10 (KPÖ).

AŞIRI SAĞ PARTİ OYLARINI ARTIRDI

Seçimlerden birinci parti olarak çıkan Sosyal Demokratlar (SPÖ) yüzde 2.4 oranında, koalisyon ortağı Hristiyan Demokratlar (ÖVP) Yüzde 2 oranında oy kaybetti. Bu seçimlerde oylarını artıran Özgürlükçüler (FPÖ) Yüzde 3 Yeşiller (Grüne) ise yüzde 2 ile yarışı avantajlı bitirdi. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlar ile seçim kesin sonuçları şöyle oluştu:

SPÖ: (26.8) * ÖVP: (24.0), * FPÖ (20.5), * Grüne (Yeşiller) (12.4) * FRANK (5.7), * NEOS (5).

Yüzde 4 olan barajı aşamayarak meclis dışında kalan partiler ise BZÖ, KPÖ, PIRAT, CPÖ, WANDL, M, EUAUS, SLP oldu. - Viyana

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Avusturya'da Koalisyon Görüşmeleri Bugün Resmen Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement