Azerbaycan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Azerbaycan\'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" başlıklı etkinlik düzenlendi.

18.04.2013 22:26

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla "Peygamberimiz ve İnsan Onuru" başlıklı etkinlik düzenlendi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din İşleri Müşavirliği tarafından düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Alper Coşkun, Milletvekili Ganira Paşayeva, Azerbaycan Dini İşler Üzere Devlet Komitesi Başkanı Elşad İskenderov, devlet temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Etkinlik hakkında açıklama yapan Din Hizmetleri Müşaviri Dr. Sadık Eraslan, "Bu yılki etkinliğin geçen yıldan farkı var. Bu yıl 'Natı Şerif' müsabakası düzenlendi. Onun ödüllendirme töreni olacak. Ayrıca Natı Şerif'ten örnekler dinleyeceğiz. Çok talep vardı, güzel tepkiler aldık. Peygamber Efendimizin hayatıyla ilgili iki tane önemli eseri Azerbaycan diline çevirdik. Onu da hediye olarak dağıtacağız. Bu eserlerden bir tanesi Prof. Dr. Muhammed Hamdullah'a ait 'İslam Peygamberi' isimli iki ciltlik eserdir" dedi.

Kürsüde konuşma yapan Azerbaycan Dini İşler Üzere Devlet Komitesi Başkanı Elşad İskenderov ise, "Peygamberimizin hayatı hepimize örnektir. Bu günlerden istifade ederek insanlarımızın, halklarımızın gelişmesi için böyle etkinliklerin düzenlenmesi çok önemli" diye konuştu.

Etkinliğin sonunda "Natı Şerif" müsabakasının galipleri ve katılımcılar ödüllendirildi. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'da Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement