Başbakan Koch Veda Etti - Son Dakika
Dünya

Başbakan Koch Veda Etti

Başbakan Koch Veda Etti

Hessen Eyaleti Başbakanı Ronald Koch, 11 Yıl Sonra Bugün Politikaya Veda Etti.

31.08.2010 13:40

Almanya'nın Hessen Eyaleti Başbakanı Ronald Koch, 11 yıl sonra bugün politikaya veda etti.

Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Başkan Yardımcısı ve Hessen eyaleti Başbakanı Roland Koch, geçen Mayıs ayında, Ağustos sonunda siyasetten tamamen çekilerek, Başbakanlık ve Hessen Eyalet Meclisi üyeliği görevlerinden ayrılacağını açıkladı. Koch, Haziran ayında CDU Hessen eyaleti parti teşkilatının yapacağı parti kurultayında teşkilat başkanlığı için yeniden aday olmayacağını ve 31 Ağustos'ta başbakanlık ve milletvekilliği görevlerinden ayrılacağını bildirdikten sonra son 1 hafta içerisinde veda ziyaretleri yaptı. Radyo Kassel, Wiesbaden?deki Biebrich Sarayı?ndaki veda törenine aralarında Başbakan Angela Merkel ve eski başbakanlardan Helmuth Kohl?ün de bulunduğu politika, ekonomi, kilise, kültür ve spor camiasından 500 kişinin katıldığını bildirdi.

NE DEMİŞTİ ?

Hessen eyaletinde 1999 yılından bu yana başbakanlık görevinde bulunan Koch, "Politika, hayatımın heyecanlı bir parçasıydı, ama tüm hayatım değil" diye konuşurken, aldığı kararın Hessen eyaleti ve kendisi için de doğru olduğunu belirterek, "Artık değişim gerekiyor. Politika böylece hep canlı kalır" dedi. Bir avukatlık bürosu açtığını hatırlatan Koch, siyasetten çekilmesine rağmen hemen emekli olmaya niyeti olmadığını söyledi. Koch, 1999 yılında düzenlenen Hessen Eyalet Meclisi seçimleri öncesinde çifte vatandaşlığa karşı başlattığı kampanyayla gündeme gelmiş ve seçimleri kazanmıştı.

"KÖTÜ ADAM" GİTTİ

Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel ise Roland Koch'un gidişine parti içinden ve dışından bir çok sevinen kesimlerin olacağını yazmıştı. Hessen başbakanının birçokları için 'kötü adam' olarak hafızalarda yaşadığını hatırlatan dergi, buna örnek olarak kara para aklama, imza kampanyası, Merkel'in adaylığını engelleme, yabancı düşmanı siyaset gibi belli başlı olayları saydı.

Merkel'in Koch'un istifası ile rahat nefes alacağından yola çıkan dergi, bununla birlite Merkel'in "kahraman" olarak kalmak için yeni bir "kötü adam"a ihtiyaç duyacağını öne sürmüştü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Başbakan Koch Veda Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement