Fransa'da Anadolu Festivali - Son Dakika
Dünya

Fransa'da Anadolu Festivali

Fransa\'da Anadolu Festivali

Fransa'nın Beauvais kentindeki Anadolu Derneği, Türkiye'den katılımcı belediyelerle birlikte festival düzenledi.

29.04.2013 17:12  Güncelleme: 15:07

Festivalde Uşak Beldiye Başkan Yardımcısı Mehmet Toker ile belediye meclis üyeleri Uşak halılarını, Çankırı meclis üyeleri Çankırı ve kaya tuzunu, Olgunlaşma Enstitüsü de yapılan el işlerini Fransızlar'ın beğenisine sundu. Bursa Gurme Derneği, Bursa'nın ünlü gıdalarını ve ipek ile yapılan ürünlerini sergiledi.

Paris'te yasal yayın hayatına başlayan radyo Pimg, festival süresince canlı yayınla bölgede yaşayanları bilgilendirdi. Festivalde belediye başkan yardımcısı, sahnede börek yapan ustayı izledi ve daha sonra börek yapımını sahneye çıkarak denedi. Ayrıca, bölgede yaşayan Fransızlara Türk mutfağı, yöresel ürünler ve folklor gösterileri ile Türkiye tanıtıldı.

Belediye başkanı ve Senatör Caroline Cayeux, Türkiye'den gelen belediyelerle ileriye dönük, ekonomik boyutta da bir araya gelinebileceğini ve 10 yıldar yapılan festivale desteklerinin devam edeceğini söyledi. Paris Başkonsolosu Turgut Kural, "Türkiye'den gelerek uzaklardaki Fransa'nın Beauvais kentini unutmadıkları ve katkı sundukları için katılımcılara teşekkür ederim. Hem Türkiye hem Fransa olarak ortak bir günde ortak bir etkinlikte bir araya geldik" dedi.

Bursa Meşhurlar Derneği, ipek dokuma üzerine yaptıkları 'Belediye başkanı ve Senatör Caroline Cayeux' portresini, Vali yardımcısı Thibaud Viguier portlerini, Çankırı Belediyesi ise Kaya tuzu ile yapılmış Türk Bayraklı masa lambalarını hediye etti. Uşak belediyesi, dernek adına katkılarından dolayı Başkan Aysun Otgülü'ye Türk bayrağı ve Atatürk posterli halılar hediye etti. Festivalle bölgede yaşayanlar ve dernek başkanları katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Fransa'da Anadolu Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement