Hindistan, Çin'in Yerine Göz Dikti - Son Dakika
Dünya

Hindistan, Çin'in Yerine Göz Dikti

Hindistan, Çin\'in Yerine Göz Dikti

Son 30 yılda çift haneli büyüme hızları yakalayan Çin'in yerini, 1 milyarlık nüfusuyla ekonomik büyümede Hindistan'ın almaya başladığı belirtildi.

09.01.2012 17:15

Son 30 yılda çift haneli büyüme hızları yakalayan Çin'in yerini, 1 milyarlık nüfusuyla ekonomik büyümede Hindistan'ın almaya başladığı belirtildi.

Hindistan Başbakanı Manmohan Singh, ülkesinin önümüdeki yıllarda çift haneli büyüme rakamları yakayacağını söyledi. Ülkenin kuzeybatısındaki Jaypur kentinde düzenlenen uluslararası iş konferansında konuşan Başbakan Singh, bu yıl reel büyümenin öngörülenden çok daha az olacağını belirterek, şöyle dedi:

"Elverişsiz uluslararası ortama rağmen, Hindistan ekonomisinin 31 Mart'ta sona erecek mali yılda yüzde 7,0 büyümesi bekleniyor. Fakat, büyüme ritmini orta vadede yüzde 9-10'a çıkarmayı planlıyoruz."

Enflasyonla mücadele eden Hindistan Merkez Bankası'nın son iki yılda 13 kez faiz arttırımına gitmesi, iş çevrelerinde rahatsızlığa yol açmıştı. Gıda fiyatlarının son altı yılda ilk kez düşmesi ise, sıkı para politikasının gevşetilebileceği beklentileri doğurdu. Hindistan ekonomisi, önceki iki mali yılda yüzde 7,4 ve 8,5 büyüme oranları kaydetmişti. Başbakan Singh'in bu yıl için öngördüğü daha önceki büyüme tahmini ise 7,5 düzeyindeydi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Hindistan, Çin'in Yerine Göz Dikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement