Japonya'ya Yardım Eli Uzattılar - Son Dakika
Dünya

Japonya'ya Yardım Eli Uzattılar

Japonya\'ya Yardım Eli Uzattılar

Essen'de bulunan Almanya Bartınlılar Derneği (ALBARDER), Essen Kızılhaç Teşkilatı ile birlikte deprem ve tsunamiyi üst üste yaşayan Japonya'ya yardım etmek amacıyla kermes düzenledi.

06.06.2011 13:20

Essen'de bulunan Almanya Bartınlılar Derneği (ALBARDER), Essen Kızılhaç Teşkilatı ile birlikte deprem ve tsunamiyi üst üste yaşayan Japonya'ya yardım etmek amacıyla kermes düzenledi.

Kermese ALBARDER Başkanı Ahmet Gökgöz, Kızılhaç yetkilileri Ralf Frede, Michael Grimmelt, Avrupa Zonguldakspor Kulübü Başkanı Metiner Çeribaş, Rhein Ruhr Türk Toplumu (TGRR) Başkanı Mustafa Okur, Essen Veliler Derneği Başkanı Mehmet Kekeç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İki gün devam eden ve ilginin yoğun olduğu yardım kermesinde konuşan Ahmet Gökgöz, sponsorluk yapan iş adamlarına ve katılımlarıyla kermese destek veren davetlilere teşekkür etti. Kermes için yemek ve el işlerini hazırlayan derneğin kadın kollarına ayrıca teşekkür eden Ahmet Gökgöz, doğal felaketleri yaşayan farklı ülke insanlarına, ayrım yapmadan yardım gönderdiklerini ifade etti. Ahmet Gökgöz, kermes alanında bulunan vatandaşlara, derneğe üye olun çağrısını yapmayıda ihmal etmedi.

Kermes alanına stant kuran Alman Kızılhaç Temsilcileri, Japonya'ya kan ve organ bağışı yapmak isteyenlerin kayıt işlemlerini yaptı.

Dernek yöneticileri tarafından hazırlanan ve stanlarda satışa sunulan mangal et, yemek, tatli-börek ve el örgüleri, kermese katılan vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Kermeste Aydın Çimen, Bahar ve Sel - Cem Saz Grubu sahne aldı. Essen Veliler Birliği'nin folklor ekibinin sahnelediği folklor gösterisi ve ALBARDER'in çocuk müzik korusu'nun mini konseri, davetlilerden yoğun alkış aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Japonya'ya Yardım Eli Uzattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement