Kıbrıs'ın Zeytinyağı da Dışarı Açılacak - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs'ın Zeytinyağı da Dışarı Açılacak

Kıbrıs\'ın Zeytinyağı da Dışarı Açılacak

Bitkisel yağ üretim alanında dünyanın önde gelen kurumları arasında yer alan besin destekleri markası ve merkezi Konya'da bulunan Zade Vital, Kuzey Kıbrıs'a geldi.

16.11.2012 22:22  Güncelleme: 09:14

Bitkisel yağ üretim alanında ileri teknolojisiyle dünyanın önde gelen kurumları arasında yer alan besin destekleri markası ve merkezi Konya'da bulunan Zade Vital, Kuzey Kıbrıs'a geldi.

Markanın geliştirilmesinde KKTC'nin büyük bir yeri bulunduğunu söyleyen şirketin Genel Müdürü Mevlüt Büyükhelvacıgil, Kuzey Kıbrıs'ın zeytinlerini de ürünlerinde kullanmayı hedefliyor.

Bitkisel yağ üretim alanında ileri teknolojisiyle dünyanın önde gelen kurumları arasında yer alan Helvacızade tarafından, Ege Üniversitesi ARGEFAR işbirliği ile geliştirilen Türkiye'nin ilk besin destekleri markası Zade Vital, Kuzey Kıbrıs'ta da çalışmalarına başladı.

Dünyanın en geniş soğuk pres bitkisel yağ besin destekleri serisi olan Zade Vital'ın geliştirilmesinde KKTC de önemli bir yer tutuyor.

Zade Vital, daha önceleri KKTC'de Kanser Hastalarına Yardım Derneği ile işbirliği içerisinde sosyal sorumluluk çalışmalarında bulunmuş ve keten tohumu yağı, üzüm çekirdeği yağı ve nar çekirdeği yağı ürünlerinin ilham kaynağı da Kıbrıs olmuş.

KKTC'ye hem destek, hem teşekkür için geldiklerini ifade eden şirket Genel Müdürü Mevlüt Büyükhelvacıgil, Kıbrıs ile ilk tanışmasının 20 yıl gibi uzun bir süreye ulaştığını, "Dünyada ilk defa besin takviyeleri üreten kuruluşun Kıbrıs' ta da üretilen zeytinleri, ek besin ürünlerinde kullanmayı düşündüklerini, ek besin takviyelerinde soğuk pres kullanıldığını belirterek, elde edilen yağlarda kimyasal işlemler yapılmadığını söyledi.

Dünya pazarında kimyasal ilaçlar kullanıldığına dikkat çeken firma Genel Müdürü Büyükhelvacıgil, Türkiye ve KKTC'de üretilen ürünlerin organik olmasının önemini de vurguladı. - GİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs'ın Zeytinyağı da Dışarı Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement