Kıbrıs Rum Kesimi Başkanlık Seçimleri İçin 8 Milyon Euro Harcanacak - Son Dakika
Dünya

Kıbrıs Rum Kesimi Başkanlık Seçimleri İçin 8 Milyon Euro Harcanacak

Kıbrıs Rum Kesimi Başkanlık Seçimleri İçin 8 Milyon Euro Harcanacak

Kıbrıs Rum Kesimi İçişleri Bakanı Eleni Mavru, 17 Şubat 2013'te gerçekleştirilecek olan Başkanlık seçimleri için toplam 8 milyon Euro harcanacağını açıkladı.

18.11.2012 15:03

Kıbrıs Rum Kesimi İçişleri Bakanı Eleni Mavru, 17 Şubat 2013'te gerçekleştirilecek olan Başkanlık seçimleri için toplam 8 milyon Euro harcanacağını açıkladı. Mavru, seçimlerde görev yapmak üzere 2 bin 500 işsizin istihdam edileceğini ve yurtdışında oy kullanmak isteyen seçmenler için 30 sandık kurulacağını belirtti.

Haravgi gazetesine demeç veren Rum İçişleri Bakanı Eleni Mavru, 17 Şubat 2013'te gerçekleştirilecek olan Başkanlık seçimleri için 8 milyon Euro harcanacağını belirtti. Mavru, 4,65 milyon Euro'sunun seçimlerin ilk turu için, 3,35 milyon Euro'sunun da ikinci turu için kullanılacağını söyledi.

2 BİN 500 İŞSİZ İSTİHDAM EDİLECEK

Başkan adayların resmi başvurusunun 18 Ocak 2013'te yapılacağını ve seçmen listelerinin de seçim merkezlerine 8 Şubat 2013'te asılacağını kaydeden Mavru, seçimlerde görev yapmak üzere 2 bin 500 işsizin istihdam edileceğini ve yurtdışında oy kullanmak isteyen seçmenler için 30 sandık kurulacağını belirtti. Şu ana kadar Atina'dan, Selanik'ten ve Londra'dan yaklaşık 1000 kişinin oy kullanmak için başvuruda bulunduğunu söyleyen Mavru, yurtdışından oy kullanmak için yapılacak başvurularda son tarih olan 2 Ocak 2013'e kadar bu sayının önemli oranda artmasını beklediklerini kaydetti.

Mavru, seçimlerden çıkacak sonucun tahmin edilmesi maksadıyla, sandıktan çıkan seçmenin hangi adaya oy verdiğini ifade ettiği "exit pool" uygulamasının da daha önceki yıllarda yapıldığı gibi, bu yıl da yapılacağını, ancak bu uygulamanın sonuçlarının, oy kullanma işlemi bitmeden açıklanmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Habere göre Mavru, Başkanlık seçimlerinin sonucunun saat 19: 30'da açıklanacağını ifade etti.

BAŞKANLIK ANKETİNDE ANASTASİADİS YİNE ÖNDE

Bu arada, Simerini gazetesi, Başkanlık seçimlerinden kimin zaferle çıkacağı konusunda yeni bir anket yayımladı. Ankette, daha önceki anketlerde de olduğu gibi DİSİ'nin Başkan adayı Nikos Anastasiadis birinci gözüküyor.

"Prime Consulting" adlı şirketin, Simerini gazetesi adına 12 - 16 Kasım tarihleri arasında, Güney Kıbrıs genelinde oy kullanma hakkı bulunan 18 yaş ve üstü 807 kişiyle, rasgele telefon görüşmeleri aracılığıyla gerçekleştirdiği ankete göre, katılımcıların yüzde 71,6'sı, seçimlerde kime oy vereceğinden bağımsız olarak, hangi Başkan adayının kazanacağı sorusuna 'Nikos Anastasiadis' cevabını verdi.

Katılımcıların yüzde 15,6'sı bu s

oruyu "bilmiyorum/ cevaplamıyorum" şeklinde cevaplarken, yüzde 6,8'lik kesim bağımsız aday Yorgos Lillikas'ın, yüzde 5,9'luk kesim de AKEL'in adayı Stavros Malas'ın kazanacağını işaret etti.

Katılımcılar, ilk turda hangi adaya oy verecekleri sorusuna yüzde 35,9 oranında "Anastasiadis" yanıtını verirken, yüzde 19,6'lık kesim "Malas'a", yüzde 18,7'lik kesim "Lillikas'a", yüzde 14,2'lik kesim "bilmiyorum/cevaplamıyorum", yüzde 7,2'lik kesim "hiçbirine", yüzde 3,7'lik kesim "boş/geçersiz oy", yüzde 0,6'lık kesim de "diğerlerine" cevabını verdi.

Katılımcılara, seçimin ikinci tura kalması ve ikinci turda yarışan iki adayın Anastasiadis ile Lillikas olması halinde, hangisine oy verecekleri de soruldu. Katılımcıların yüzde 39,4'ü bu soruyu "Anastasiadis'e oy vereceğim", yüzde 30,1'i de "Lillikas'a oy vereceğim" diye cevap verdi. Yüzde 14,0'lık kesim sandığa gitmeyeceğini, yüzde 7,7'lik kesim de "boş/geçersiz oy" kullanacağını beyan ederken, yüzde 8,8'lik kesim bu soruyu "bilmiyorum/yanıtlamıyorum" şeklinde cevapladı.

İkinci turda yarışan iki adayın Anastasiadis ile Malas olması halinde ise, katılımcıların yüzde 43,6'sı Anastasiadis'i, yüzde 28,6'sı da Malas'ı destekleyeceğini beyan etti. Yüzde 12,0'lık kesim sandığa gitmeyeceğini, yüzde 9,4'lük kesim "boş/geçersiz oy" kullanacağını belirtirken, yüzde 6,4'lük kesim "bilmiyorum/yanıtlamıyorum" cevabını verdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Kıbrıs Rum Kesimi Başkanlık Seçimleri İçin 8 Milyon Euro Harcanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement