Libya'da Sel Felaketi: En Az 35 Bin Kişi Yerinden Edildi, 2 Binden Fazla Ölü - Son Dakika
Dünya

Libya'da Sel Felaketi: En Az 35 Bin Kişi Yerinden Edildi, 2 Binden Fazla Ölü

Libya\'da Sel Felaketi: En Az 35 Bin Kişi Yerinden Edildi, 2 Binden Fazla Ölü

Uluslararası göç örgütü (IOM) Libya ofisi, sel felaketi sebebiyle en az 35 bin kişinin yerinden edildiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının 2 binden fazla olduğunu açıkladı. IOM Libya, ölü sayısının tam olarak teyit edilemediğini ve en az 5 bin kişinin ise kayıp olduğunu vurguladı. Derne liman kentinin normalde 7 girişini olduğunu ifade eden IOM, sel sonrasında kente ancak 2 yerden erişim sağlandığını ve kentin içinde doğu ile batıyı birbirine bağlayan köprülerin çöktüğünü kaydetti.

13.09.2023 14:01  Güncelleme: 14:04

Uluslararası göç örgütü (IOM) Libya ofisi, sel felaketi sebebiyle en az 35 bin kişinin yerinden edildiğini ve hayatını kaybedenlerin sayısının 2 binden fazla olduğunu açıkladı. IOM Libya, ölü sayısının tam olarak teyit edilemediğini ve en az 5 bin kişinin ise kayıp olduğunu vurguladı.

IOM Libya ofisi, dün itibariyle hazırladığı raporunda Derne'de en az 30 bin kişi olmak üzere, Al-bayda'da 3 bin Al-Mkheley'de ise bin kişinin yaşanan sel felaketi sebebiyle yerinden edildiğini belirtti. IOM, yaşanan felaketin büyüklüğünden dolayı ölü sayısının henüz tam olarak teyit edilemediğini vurgulamakla birlikte hayatını kaybedenlerinin sayısının 2 binden fazla olduğunu ve en az 5 bin kişinin ise kayıp olduğunu açıkladı.

Derne liman kentinin normalde 7 girişini olduğunu ifade eden IOM, sel sonrasında kente ancak 2 yerden erişim sağlandığını ve kentin içinde doğu ile batıyı birbirine bağlayan köprülerin çöktüğünü kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Libya'da Sel Felaketi: En Az 35 Bin Kişi Yerinden Edildi, 2 Binden Fazla Ölü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement