Lieberman Kıbrıs Rum Kesiminde - Son Dakika
Dünya

Lieberman Kıbrıs Rum Kesiminde

Lieberman Kıbrıs Rum Kesiminde

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, üç günlük temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Kıbrıs Rum kesimine gitti.

16.04.2012 10:28  Güncelleme: 20:10

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, üç günlük temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Kıbrıs Rum kesimine gitti.

Rum radyosunun haberine göre, Lieberman'a,İsrail Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri ve "Ulusal Su Şirketi Mekorot" başkanı ve yetkilikleri eşlik ediyor.

Lieberman, yarın Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli ile görüşecek, daha sonra heyetler arası görüşmelere geçilecek.

Lieberman, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ve Rum Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis ile ayrı görüşecek; Rum siyasi parti liderleri ve Başpiskopos 2. Hrisostomos ile de biraraya gelecek.

Başpikopos ile görüşmede Kilise'nin Kıbrıs Rum kesiminde inşa etmeyi planladığı ilk özel elektrik santralinin ele alınması da bekleniyor.

Lieberman'ın temaslarının ana konusunun enerji olduğu; hedefin, iki tarafın

"münhasır ekonomik bölgeler" içerisindeki hidrokarbon rezervlerinin ortak kullanımına ilişkin daha ileri anlaşmaların görüşülmesi olduğu kaydedildi.

Rum Dışişleri Bakanı Markulli, "Görüşülecek anlaşmalar arasında, birkaç aydır temasları sürdürülen, sadece birkaç noktası netleştirilmeyen çok önemli bir anlaşmanın da bulunduğu"nu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Lieberman Kıbrıs Rum Kesiminde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement