Maliki: Irak'ta Saf Birliği Korunmalı - Son Dakika
Dünya

Maliki: Irak'ta Saf Birliği Korunmalı

Maliki: Irak\'ta Saf Birliği Korunmalı

Irak Başbakan Nuri El-Maliki ile Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El-Caferi, biraraya gelerek ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

29.12.2012 00:12

Irak Başbakan Nuri El-Maliki ile Ulusal İttifak Başkanı İbrahim El-Caferi, biraraya gelerek ülkedeki son gelişmeleri değerlendirdi. Görüşme sonrası yapılan açıklamada, Iraklılar arasında saf birliğinin korunması ile siyasi krizin çözülmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

Yapılan açıklamaya göre Başbakan Nuri Maliki, Ulusal İttifak Başkanı İbrahim Caferi'yi ziyaret etti. Yapılan ikili görüşmede son gelişmelere ilişkin görüş alışverişinde bulunan Maliki ve Caferi Iraklılar arasında saf birliğini korunması ile siyasi sürece olumsuz etki yaratacak sorunların çözülmesi konusunda mutabık kaldıkları bildirildi. Başbakan ile Ulusal İttifak başkanı Irak'ın uluslararası ve bölgedeki konumunu güçlendirmesi için çalışılmasını istedi. Toplantıda Irak ve bölgedeki son gelişmeler de konuşuldu.

Başbakan Nuri El-Maliki, Maliye Bakanı Rafi El İsavi'nin korumalarının gözaltına alınmasıyla ilk kez Caferi ile görüşerek bu süreçten sonra artan gerilim de ele alındı.

AHM (GD/RT)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Maliki: Irak'ta Saf Birliği Korunmalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement