Mısır'da Darbe Karşıtları ile Taraftarları Çatıştı - Son Dakika
Dünya

Mısır'da Darbe Karşıtları ile Taraftarları Çatıştı

Mısır\'da Darbe Karşıtları ile Taraftarları Çatıştı

Mısır'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Mustafa Mahmud katliamının ikinci yıldönümünde düzenlenen protesto eylemlerinde, darbe karşıtları ile taraftarları arasında çatışma yaşandı.

19.11.2013 16:49

Mısır'da çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği Mustafa Mahmud katliamının ikinci yıldönümünde düzenlenen protesto eylemlerinde, darbe karşıtları ile taraftarları arasında çatışma yaşandı. Polis, çatışan tarafları ayırmak için göz yaşartıcı gaz kullanmak zorunda kaldı.

2011'de askeri konseyin yetkilerini sivillere devretmesi talebiyle Tahrir Meydanı yakınlarındaki Mustafa Mahmud Caddesi'nde yapılan gösterilerde 42 kişi ölmüş ve çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Bugün olayların yıldönümünü anmak için caddede toplanan darbe karşıtları ile Tahrir Meydanı'nda toplanan karşıt gruptakiler arasında çatışma çıktı.

Bir süre iki grup arasındaki çatışmaya müdahale etmeyen Mısır polisi, daha sonra göz yaşartıcı gaz kullanarak grupları dağıttı.

Çatışmalarda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Mustafa Mahmud Caddesi olaylarının ilk yıldönümünde çıkan olaylarda ise 3 kişi hayatını kaybetmişti. - KAHİRE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Mısır'da Darbe Karşıtları ile Taraftarları Çatıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement