Obama-Romney Düellosu 5 Milyon Dolara Mal Oldu - Son Dakika
Dünya

Obama-Romney Düellosu 5 Milyon Dolara Mal Oldu

Obama-Romney Düellosu 5 Milyon Dolara Mal Oldu

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'nin karşı karşıya geldiği ve hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle tam bir demokrasi şölenine dönüşen son başkanlık münazarası tam beş milyon dolara mal olduAzra Ayşegül Ok...

24.10.2012 10:13

ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'nin karşı karşıya geldiği ve hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle tam bir demokrasi şölenine dönüşen son başkanlık münazarası tam beş milyon dolara mal olduAzra Ayşegül Ok Bildiriyor- ABD Başkanı Barack Obama ve Cumhuriyetçi rakibi Mitt Romney'nin karşı karşıya geldiği ve hafta boyunca düzenlenen çeşitli etkinliklerle tam bir demokrasi şölenine dönüşen son başkanlık münazarası tam beş milyon dolara mal oldu. Seviyeli bir tartışmanın gerçekleştiği münazaranın yanı sıra düzenlenen etkinliklerde hiç bir olay yaşanmaması, Demokrat ve Cumhuriyetçi partililerin birbirlerine şans dileyerek etkinliklere birlikte katılmasıyla Amerikan demokrasisi örnek bir sınavı daha vermiş oldu.

KÜÇÜK ÜNİVERSTE'NİN BÜYÜK HAYALİ-

Florida eyaletine bağlı Boca Raton kenti sakinleri ve Lynn Üniversitesi öğrencileri tam 59,2 milyon Amerikalının canlı olarak ekranlardan izlediği başkan adaylarının karşı karşıya geleceği son münazara için aylar öncesinden hazırlıklara başladı. Münazara'nın yapıldığı küçük bir eğitim kurumu olan Lynn Üniversitesi'nin büyük hayali de gerçeğe dönüştü.

Son başkanlık münazarasının yapılacağı sadece 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü küçük bir eğitim kurumu olan Lynn Üniversitesi, önemli bir demokrasi etkinliğe ev sahipliği yapıp her şey kusursuz bir şekilde gerçekleştirince de büyük bir prestij kazandı. Lynn Üniversitesi öğrencileri ve Boca Raton'dan gönüllü 400 kişi, Obama ve Romney arasında gerçekleşen münazara için görev yaptı.

Münazara'nın küçük ve bilinmeyen bir üniversite olan Lynn Üniversitesi'nde yapılmasının kesinlikle bir tesadüf olmadığını belirten üniversite yetkilileri, Lynn Üniversitesi Başkanı Kevin Ross'un bu hayalini gerçekleştirmek için beş yıldır çalıştığını ifade ettiler.

TÜRK ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ ÇALIŞTI-

82 ülkeden öğrencinin eğitim gördüğü ve kampüsünde Türk bayrağının da dalgalandığı Lynn Üniversitesi'nde 10 kadar Türk öğrenci de öğrenim gördüğü, iki Türk öğrencinin münazara da gönüllü olarak görev yaptığı öğrenildi. Münazara günü öğrenciler için havuz ve barbekü partisi düzenlendi. Aralarında 800 yabancı gazetecinin de bulunduğu 3 bin kişilik medya ordusu için Budweiser sponsorluğunda büyük bir çadır içerisinde yemek ve içki servisi yapıldı.

Üniversite'nin futbol sahasında ise sayıları iki binin üzerinde olan konuklar kurulan dev ekranlarda tartışmayı canlı olarak izledi. Bar ve yemek alanları, sponsorlar tarafından organize edilen bilgilendirme alanlarından da gelişmeleri anında izledi. Konuklara aperitif olarak sushi servis edildi.

SOSYAL MEDYA DAMGASINI VURDU

ABD'de başkanlık seçimlerinin son münazarası sosyal medya'da rekabetin ne kadar yoğun olduğunun da bir göstergesiydi. Lynn Üniversitesi'nde münazara'ya Twitter politika ekibi de katıldı. Twitter Washington ekibinden Sean Evins ve ekibi kampüste kurdukları çadırda ile dakikada kaç tweet atıldı, kimden daha fazla bahsedildiğini dev ekranlardan paylaştı. Twitter ekibi, @gov hesabını kullandı. Google insight "da oradaydı, google'da yayınlanan haberleri canlı olarak anında ekrandan paylaştı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Obama-Romney Düellosu 5 Milyon Dolara Mal Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement