Pakistan Başbakanı "Yargıya İtaatsizlikten" Suçlu Bulundu - Son Dakika
Dünya

Pakistan Başbakanı "Yargıya İtaatsizlikten" Suçlu Bulundu

Pakistan Başbakanı "Yargıya İtaatsizlikten" Suçlu Bulundu

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari hakkındaki yolsuzluk soruşturmasını, mahkeme kararına karşın yeniden açmayı reddeden Başbakan Yusuf Rıza Gilani'yi "yargıya itaatsizlikten" suçlu buldu.6 ay hapis cezası alması beklenen...

26.04.2012 12:09

Pakistan Yüksek Mahkemesi, Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari hakkındaki yolsuzluk soruşturmasını, mahkeme kararına karşın yeniden açmayı reddeden Başbakan Yusuf Rıza Gilani'yi "yargıya itaatsizlikten" suçlu buldu.

6 ay hapis cezası alması beklenen Gilani'nin, bu kararın ardından başbakanlığı bırakmak zorunda kalabileceği belirtiliyor.

Başbakan Gilani hakkında üç ay önce açılan dava iddia makamı ve savunmanın esas hakkındaki görüşlerini bildirmesinin ardından sona ermişti.

Gilani, bakanlar, milletvekilleri ve partililerle birlikte geldiği mahkemeden çıkışında açıklama yapmadı, ancak taraftarlarını selamladı. Gilani taraftarları ise sloganlar atarak kararı protesto etti.

Gilani'nin Halk Partisi'nden, eski Enformasyon Bakanı Sharjeel Memon, "Halk Partisi mahkemenin kararlarına her zaman saygı göstermiştir. Bugün de kararı saygıyla karşılıyoruz. Fakat, (eski Cumhurbaşkanı) Pervez Müşerref, mahkemenin, Nevaz Şerif'in uçağının inişine izin verme talimatını reddetmişti. O zaman yargıya itaatsizlik hakkında bir dava açılmadı. Peki niye şimdi demokratik bir Başbakan'a bu suçlama yöneltiliyor. Bu, Halk Partisi'nin kurban edilmesidir" yorumunda bulundu.

Yüksek Mahkeme Hakimi Adalet Tarık ise gazetecilere yaptığı açıklamada, "Top şimdi Millet Meclisi Başkanı'nda. Bu konuda ya kendisi ya da herhangi bir vekil harekete geçer. Ardından konuy Yüksek Seçim Komisyonu'na intikal edecek. Komisyon, Başbakan'ın Millet Meclisi üyeliğini düşürebilir" diye konuştu. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pakistan Başbakanı 'Yargıya İtaatsizlikten' Suçlu Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement