Pakistan'da NATO Karşıtı Gösteri Yapıldı - Son Dakika
Dünya

Pakistan'da NATO Karşıtı Gösteri Yapıldı

Pakistan\'da NATO Karşıtı Gösteri Yapıldı

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da aşırılıkçı grupların oluşturduğu Defa-e-Pakistan Konseyi, NATO ve hükümet karşıtı bir gösteri düzenledi.

20.02.2012 17:34

Pakistan'ın başkenti İslamabad'da aşırılıkçı grupların oluşturduğu Defa-e-Pakistan Konseyi, NATO ve hükümet karşıtı bir gösteri düzenledi.

Leşker-i Tayyibe kurucusu Hafız Muhammed Said gibi pek çok liderin yasaklı olmasına rağmen pek çok eylemci İslamabad'daki protesto gösterisine katıldı. Yetkili merciler kısa bir süre önce Hafız Said'in yanısıra Konsey liderlerinden Ehli Sünnet Vel Cemaat liderleri Maulana Muhammed Ahmed Ludhianvi ve Maulana Khalid Dhillon'un İslamabad'a girişine yasak getirmişti. Üç lidere konulan yasağa rağmen Konsey'in diğer liderleri ve takipçileri, ABD'nin insansız hava aracı saldırılarına ve ülkede NATO malzeme

tedarik yollarının tekrar açılmasına karşı toplandı.

Gösteriyle ilgili konuşan Cemaati İslami Hareketi Genel Sekreteri Liqat Baloch, "Pakistan'ın egemen ve bağımsız bir ülke gibi davranmasını ve Amerikan köleleliğinden çıkmayı talep ediyoruz. NATO'nun malzemelerinin geçişi engellendiğinde ahlaki bir rahatlama yaşamıştık. Amerika'nın Afganistan'daki istikrarı bozuldu ve NATO ikmalleri devam ettirilmemeli" ifadelerini kullandı.

Cemiyet-i Ulema-i İslam başkanı Syed Muhammed Yusuf Şah da "Bugünkü protestoların en büyük amacı hükümetin ve Amerika'nın NATO ikmalleri için havasahamızı açma yönündeki kararına karşı durmak. Yöneticimizin neden milletimize ihanet ettiğini soruyoruz" şeklinde konuştu. - İSLAMABAD

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Pakistan'da NATO Karşıtı Gösteri Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement