Rehineler Krizi İçin Türkiye'ye Övgü - Son Dakika
Dünya

Rehineler Krizi İçin Türkiye'ye Övgü

Rehineler Krizi İçin Türkiye\'ye Övgü

Lübnan'ın önde gelen politikacılarından Parlamento Başkanı Nebih Berri ile eski Başbakan Saad Hariri, Suriyeli hacıların salıverilmesinde gösterdiği çabadan dolayı Türkiye'yi övdü.Arap basınında yer alan bilgilere göre Berri ve Hariri,...

19.10.2013 13:53

Lübnan'ın önde gelen politikacılarından Parlamento Başkanı Nebih Berri ile eski Başbakan Saad Hariri, Suriyeli hacıların salıverilmesinde gösterdiği çabadan dolayı Türkiye'yi övdü.

Arap basınında yer alan bilgilere göre Berri ve Hariri, geçen Mayıs ayında Suriye'de kaçırılan Lübnanlı hacıların salıverilmesinde çaba gösteren ülke ve kişilere övgüde bulundu.

Nebih Berri, Katar'a ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a teşekkür ederken Türkiye'yi de övdü. Berri, Ankara'ya "Rehinelerin serbest bırakılmasına yönelik çabaları ve rehinelerin Türkiye'de güvenli bir yere nakledilmelerine yardımcı olmasından dolayı" teşekkür etti.

Lübnan eski Başbakanı Saad Hariri ise başta hacıların yakınları olmak üzere Lübnan halkını krizin çözülmesinden dolayı kutlarken, sürecin aynı durumda bulunan birçok kişinin özellikle de Halep Rum Ortodoks Başpiskoposu Bulos Yazıcı ve Suriye Ortodoks Başpiskoposu Yohanna İbrahim'in salıverilmesiyle sonuçlanmasını diledi. Hariri, Katar ve Türkiye ile Lübnan Genel Güvenlik Direktörü Tümgeneral Abbas İbrahim'e rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına almadaki çabalarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Rehineler Krizi İçin Türkiye'ye Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement