Roth "Çak" Yaptı, İran'da Kıyamet Koptu - Son Dakika
Dünya

Roth "Çak" Yaptı, İran'da Kıyamet Koptu

Roth "Çak" Yaptı, İran\'da Kıyamet Koptu

Claudia Roth ve İran elçisinin çak işareti, iki ülkeyi de karıştırdı...

13.02.2013 12:46  Güncelleme: 12:49

Alman Yeşiller Partisi'nin eş başkanı Claudia Roth'un İran Elçisi Ali Rıza Şeyh Attar ile samimi bir şekilde selamlaştığını gösteren görüntülerin internette yayınlanması iki ülkede de kriz yarattı.

Reuters'in haberine göre; İkilinin "çak yaptığı" videonun şeriatla yönetilen ülkede tepki toplaması üzerine İran'ın Berlin Büyükelçiliği açıklama yaptı.

KADINLARLA EL SIKIŞILMAZ

Elçilik, İran'da erkeklerin bir kadının elini sıkamadığının altını çizerek "İran İslam Cumhuriyeti Elçisi, asla bir kadınla el sıkışmaz ve Roth'un elini asla sıkmamıştır. Elçi sadece kibarca el sallamak istemiş, Alman politikacı yanlış anlamıştır" açıklamasını yaptı. İnsan hakları savucusu kimliğiyle ön plana çıkan Roth ise İran gibi baskıcı bir rejimle verdiği samimi poz nedeniyle ülkesinde sert bir dille eleştirildi.

ROTH UTANÇ KULÜBÜNDE

"İran muhalefet hareketine desteğinin devam ettiğini" söyleyen Roth, İran'ın baskı uyguladığı ve yurtdışına çıkma yasağı koyduğu yönetmen Cafer Pahani üzerine yaptığı görüşmeler üzerine elçi ile selamlaştığını belirterek kendisini savundu. Roth, Pahani'nin Berlin film festivaline gelmesi için başvuruda bulunduğu fakat henüz olumlu cevap alamadığını söyledi. Alman basınının tepkisini dindiremeyen Roth'u, Bild gazetesi "günün kaybedeni" seçerken, Die Welt ise "utanç kulübüne girdi" diye tanımladı.

Kaynak: Milliyet.com.tr

Son Dakika Dünya Roth 'Çak' Yaptı, İran'da Kıyamet Koptu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement