Yanlış Üsten Fırlatılan Uyduyu Kaybeden Rusya: Utanç Duyuyoruz - Son Dakika
Dünya

Yanlış Üsten Fırlatılan Uyduyu Kaybeden Rusya: Utanç Duyuyoruz

Geçen ay yanlış üsten fırlattıkları 45 milyon dolarlık uyduyu kaybettiklerini açıklayan Rusya yönetimi, ''Bağlantı tamamen kesildi, utanç duyuyoruz'' açıklamasında bulundu.

28.12.2017 12:41  Güncelleme: 16:53

Rusya geçen ay fırlattıkları uyduyu "utanç verici bir programlama hatasından" ötürü kaybettiklerini açıkladı.

PROGRAMLAMA HATASI OLDU

Rusya Başbakan yardımcısı Dmitry Rogozin yaptığı açıklamada, geçen ay başlatılan 2.6 milyar ruble (45 milyon ABD Doları) değerindeki Rus uydusunu bir programlama hatası yüzünden ve yanlış yerden fırlattıkları için kaybettiklerini açıkladı.

İRTİBAT KESİLDİ

Rus uzay ajansı Roscosmos, Vostochny uzay üssünden geçen ay fırlatılan Meteor M adındaki meteoroloji uydusu ile irtibatı kaybettiklerini duyurdu.

Rogozin, başarısızlığın insan hatasından kaynaklandığını belirterek, uyduları taşıyan roketin yanlış koordinatlarla programlandığını ifade etti. Moskova'nın Kazakistan'daki uzay üssü Baikonur'dan fırlatılmak üzere programlanan roket, Vostochny uzay üssünden fırlatılınca yörüngeye oturamadı. Rogozin bu hatayı "utanç verici" olarak nitelendirildi.

45 MİLYON DOLAR ÇÖPE GİTTİ

Yanlış uzay üssünden fırlatılan 45 milyon dolarlık meteoroloji uydusu ile bağlantı tamamen kesildi. Roket, Rusya, Norveç, İsveç, ABD, Japonya, Kanada ve Almanya'daki bilimsel, araştırma ve ticaret şirketlerine ait 18 küçük uyduyu taşıyordu.

Yanlış Üsten Fırlatılan Uyduyu Kaybeden Rusya: Utanç Duyuyoruz
Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Yanlış Üsten Fırlatılan Uyduyu Kaybeden Rusya: Utanç Duyuyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • S.T.: Teknoloji çağında uydu kayboldu demek ile sadece çocukları kandırabilirler.... 15 5 Yanıtla
  • baki: Koskoca rusya 45 milyon dolarlik uyduyu kaybedip utanc duydugunu tum dunyaya ilan ediyor, sevgili ulkemiz 18 adayi vatan topragini yunana kaptiriyor,kaybediyor , ustune ustluk sıkıysa gel al deniyor ulke halkina ozuru birakin çıt yok.cok piskiniz vallahi. 8 7 Yanıtla
  • panamalı: Rusya bile halkina ve diger sorumluluklarina karsi ozur dileyebiliyor.hondurasta hukumet halkindan birak ozur dilemeyi surekli asagiliyor, azarliyor, boluyor.tabiki cagdisiliga karsi suratlenen bir ivmeyi tuturdu.Allah honduraslilara sabir versin. 6 7 Yanıtla
  • Memoli.: Kesin votkadan .....dolayi. Cunku rusyayi iyi biliyorum 3 1 Yanıtla
  • Nazım hikmet sulukaftan: Bize sattıkları S400 ler defolu öukmasa bari :) 2 0 Yanıtla
  • HD: Sayın Haydar Dümen Hoca ya sormak lazım. 1 0 Yanıtla
  • Yav he he : Yav he he mutlaka öyledir. .. 0 1 Yanıtla

Advertisement