"Tekrar Seçilirsem İran Nükleer Silah Yapamaz" - Son Dakika
Dünya

"Tekrar Seçilirsem İran Nükleer Silah Yapamaz"

"Tekrar Seçilirsem İran Nükleer Silah Yapamaz"

İsrail Başbakanı Netanyahu, meclis seçimlerinde tekrar başbakan olması halinde İran'ın nükleer silaha sahip olma girişimlerini önleyeceğini söyledi.

06.11.2012 14:43  Güncelleme: 14:39

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 22 Ocak 2013'te yapılacak meclis seçimlerinde tekrar başbakan olması halinde İran'ın nükleer silaha sahip olma girişimlerini önleyeceğini söyledi.

"Dört sene önce İran'a karşı ciddi uluslararası müeyyideler yoktu" diyen İsrail Başbakanı Netanyahu, kendi başbakanlığı döneminde Tahran'a karşı büyük yaptırımların başlatıldığına dikkat çekti. Netanyahu, 22 Ocak'taki Knesset seçimlerinden sonra tekrar başbakanlığa gelmesi halinde, İran'a karşı milletlerarası sahada daha tesirli yeni adımların atılması için çalışacağını belirtti.

ABD Başkanı Barack Obama ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande gibi uluslararası belirleyici liderlerin de İsrail ile aynı görüşte olduklarına dikkat çeken Netanyahu, ayrıca kendisini eleştiren muhalifi eski Başbakan Ehud Olmert'e de göndermelerde bulundu. Kendisinden önceki dönemde 'İsrail'in İran'ı vurmak için yeterli güce sahip olmadığını' iddia eden politikacıların iş başında olduğunu belirten Netanyahu, "Oysa bugün İsrail her sahada çok daha güçlü bir şekilde İran tehdidine karşı kendi milli menfaatleri için başarılı bir yol izliyor" dedi.

22 Ocak'taki meclis seçimlerinde aday olup olmayacağı tartışılan Ehud Olmert, başbakanlığı döneminde görevini kötüye kullanmakla suçlanmış ve aleyhinde açılan davalardan yargılanarak suçlu bulunmuştu. Olmert, 2006 İsrail- Lübnan Savaşı ve 2008'deki Gazze hadiselerinden mesul tutuluyor. Filistinli gruplarla gizlice irtibat kurup barış görüşmeleri yapmış olan eski başbakan, Netanyahu'yu Filistinlilerle barış görüşmesi yapmaya yanaşmadığı için eleştiriyor.

Diğer taraftan, İsrail medyası İran'ın Hürmüz Boğazı'ndaki Ebu Musa Adası'nda açtığı donanma üssünü haber yaptı. Ebu Musa Adası 1908'de İngiliz donanması tarafından işgal edilmiş, 1960'da Birleşik Krallık tarafından Birleşik Arap Emirliklerine devredilmiş, 1971'de ise adayı İran işgal etmişti. - AVİV

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya 'Tekrar Seçilirsem İran Nükleer Silah Yapamaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement