"Türkiye'nin AB Üyeliği Zamanı Geldi" - Son Dakika
Dünya

"Türkiye'nin AB Üyeliği Zamanı Geldi"

"Türkiye\'nin AB Üyeliği Zamanı Geldi"

Almanya eski Başbakanı Schröder, Türkiye'nin AB'ye üyelik durumunu değerlendirdi.

06.01.2013 12:02  Güncelleme: 12:05

Almanya eski Başbakanı Schröder, "AB, Rusya ve Türkiye arasında stratejik ortaklık olmalı" derken Türkiye'nin AB üyeliği için zamanın geldiğini de söyledi Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, AB, Rusya ve Türkiye arasında stratejik ortaklık kurulmasını istedi. Shröder ayrıca Türkiye'nin AB üyeliği için zamanın geldiğini de söyledi.

Gerhard Schröder, Almanya'nın Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine verdiği demeçte AB ve Rusya ile Türkiye arasında hızlı bütünleşme çağrısını yaptı ve Türkiye'nin AB üyeliği için zamanın geldiğini ifade etti.

AB, Rusya ile Türkiye arasında stratejik ortaklığın geliştirilmesini isteyen Gerhard Schröder, bunun, ABD ve Çin ile eşit koşullarda rekabet etmek için AB'ye yardımcı olacağı görüşünü dile getirdi.

Schröder, Avrupalılarla ABD'liler arasında siyasi ve ekonomik bağın, ABD Başkanı Barack Obama Pasifik işbirliğine yöneldiği için gittikçe zayıfladığını savundu.

Rusya'nın Sesi tarafından yansıtılan demecinde Schröder, ayrıca, Avrupa öngörülebilir gelecekte önemli bir ortak olarak Washington için değer kaybederken AB'nin NATO'da da ağırlığını giderek yitireceğini öne sürdü.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya 'Türkiye'nin AB Üyeliği Zamanı Geldi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement