Türkmen Yetkili Türkiye'nin Irak Tavrını Savundu - Son Dakika
Dünya

Türkmen Yetkili Türkiye'nin Irak Tavrını Savundu

Türkmen Yetkili Türkiye\'nin Irak Tavrını Savundu

Irak Türkmen Cephesi başkan Yardımcısı ve Selahattin İl Meclisi Üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu Tuzhurmatu'da yapılan dini törende Türkiye'nin Irak tavrını savundu.

13.02.2012 19:49

Irak Türkmen Cephesi başkan Yardımcısı ve Selahattin İl Meclisi Üyesi Ali Haşim Muhtaroğlu Tuzhurmatu'da yapılan dini törende Türkiye'nin Irak tavrını savundu.

Muhtaroğlu burada yaptığı konuşmasında ülke geneli ve özellikle Türkmenleri yakından ilgilendiren önemli konulara değindi. Muhtaroğlu Türkmen milletinin bu topraklarda kendisine yakışır şanlı bir mücadelesi olduğunu ve bu yüzden de bugünkü siyasi denklemden dışlanmasını istemeye kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

Muhtaroğlu, Irak milleti olarak yıllardır büyük mücadele verdiklerini bu son sıkıntılı dönemlerde kimi komşu ülkelerin Iraklıların yanında olduğunu kimilerinin ise karşısında olduğunu belirtti. Komşu ülke Türkiye'nin her zaman için tüm Irak halkının yanında olduğunu belirten Muhtaroğlu kimsenin bu önemli ülkenin imajını zedelemeye hakkı olmadığını sözlerine ekledi.

Ali Haşim Muhtaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"Bugüne kadar İslam dini ve Müslümanların ayakta durmasında Türk Milleti'nin büyük bir payı vardır. Ortadoğu bölgesinde bazı olaylar oluyor ve bu olaylar ciddi bir şekilde Irak'ı ve Irak Milleti'ni etkiliyor. 2003 yılından bugüne dek çok taraflar Irak'ın parçalanmasını istedi ve aynı zamanda Irak milletine zarar vermek istedi. Yabancı kimseler milletin arasında dolaşıyor ve gizli parmaklar bu memlekette huzur ve istikrarı bozmaya çalışıyor ve bu konuda bazı devletlerin de olumlu bazılarının da olumsuz katkısı olmuştur. Irak milletini seven var Irak'ın istikrarını ve Irak'ta güvenliğin sağlanmasını isteyen tarafların başında hiç kimsede bunu inkar edemez Türkiye Cumhuriyeti vardır Irak milletine dost ve bütün Irak milletine kardeşlik elini uzatmış ve insani yardımlar sunmuş ve her zamanda Irak konusunda ve Irak'ın geleceği konusunda olumlu müdahalesi olmuştur. Maalesef bugünlerde görüyoruz bazı taraflar Türkiye'nin tavrını başka bir şekilde anlatmak istiyorlar. Biz Irak Türkmenleri olarak bu oyunun farkında olmamız lazım."

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Türkmen Yetkili Türkiye'nin Irak Tavrını Savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement