Adyü'deki Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Eğitim

Adyü'deki Mezuniyet Töreni

Adyü\'deki Mezuniyet Töreni

"Ödülümü alırken büyük bir gurur duydum" dedi.

09.06.2012 18:51

Adıyaman Üniversitesi'ndeki (ADYÜ) mezuniyet töreninde, okuduğu bölümü ikincilikle bitirdiği için kendisine verilen başarı belgesi ve plaketini Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın'dan alan Fadime Akkuş,

"Ödülümü alırken büyük bir gurur duydum" dedi.

Adıyaman Üniversitesi'nin dün Mansur Yardımcı Stadyumu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde, Adıyaman Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın'dan başarı belgesi ve plaketini alan Adıyaman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Fadime Akkuş, Sümerevler Mahallesi'ndeki baba evinde duygularını AA muhabirine anlattı.

Adıyamanlı olan 25 yaşındaki Fadime Akkuş, ön lisans mezunu olduğunu hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Rabbim nasip ederse 4 yıllığa tamamlayacağım. Ön lisansta üniversite 2'ncisi oldum. Bana layık görülen ödülümü, Garnizon Komutanımız Jandarma Albay Yusuf Yalçın'dan aldım. Ödülümü alırken büyük bir gurur duydum. Verirken öyle bir samimi şekilde verdi ki, yani tebrik etti, başarılarımın devamını diledi, çok sevindim. Nasıl bu ülkenin vatandaşıysak, ben de eşit haklara sahipsem o ödülü bana vermesine sevindim zaten. Bazıları belki tepki verebilir diye düşündüler ama hiç öyle bir şey olmadı. Bence güzel bir şeydi. Adıyaman Üniversitesinde zaten bu sorun hiç yaşanmadı."

Başörtüsü konusunda yenilik yapılmasını çok güzel bir şey olduğunu vurgulayan Akkuş, "Artık eskisi gibi ön yargı ile bakmıyorlar. Ben ödül alınca çok mutlu oldum. Sevincimi anlatamıyorum. Bir de komutanımın bana yaklaşımını çok sevdim. O gözlerindeki tebessümü gördüm. Çok sıcak baktı" diye konuştu.

Fadime Akkuş, lisans eğitimi almak istediğini bu nedenle daha çok çalışacağını ve üniversite eğitimini başarıyla tamamlayacağını belirterek,

"Kazandığım ilk maaşla da ailem hediyeler alacağım" ifadelerini kullandı.

-"Çok sevindim"-

Baba Necdet Akkuş ise "Çok sevindim. Allah Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan razı olsun" dedi.

Anne Naile Akkuş da, "Ben de çok sevindim. Çok iyi oldu. Büyüklerime teşekkür ediyorum" sözlerini kaydetti.

Fadime Akkuş'un ağabeyi Ali Rıza Akkuş da, Adıyaman Üniversitesi'ne teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"'Kardeşimin komutandan böyle bir ödülü alması benim için çok önemliydi. Çünkü başörtülülere karşı bir nefret vardı. İnşallah bunu da yenmiş bulunmaktayız. Bence tüm öğrenciler eşit şekilde yarışmaları gerekiyor. Bu ödülden dolayı çok teşekkür ediyorum."

Fadime Akkuş'un ablası Remziye Akkuş ise kardeşinin en büyük destekçisinin kendisi olduğunu belirterek, "Kardeşimin bu seviyeye gelmesinde en büyük destek çıkan ben oldum. Ne mutlu bana ki kardeşimi bu seviyeye ben getirdim. Annem ve babama teşekkür ediyorum. Ben okuyamadım. İçimde bir uhde olarak kaldı. İnşallah kardeşimi okutacağım" şeklinde konuştu.

Muhabir: Hakan Furkan/ Mehmet Fatih Aslan/ Zeynep Yücetaş

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Eğitim Adyü'deki Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement