Polisten Öğrencilere Karne Hediyesi - Son Dakika
Eğitim

Polisten Öğrencilere Karne Hediyesi

Polisten Öğrencilere Karne Hediyesi

Muğla Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, öğrenci-polis ilişkisini geliştirme amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere karne hediyesi verdi.

05.06.2013 09:00

Ula ilçesinde Şehit Öğretmen Sezgin Keçeci Çok Programlı Lise ve Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen programda konuşan Muğla Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, emniyet teşkilatının görevinin, asayiş ve huzuru sağlamak olduğunu, vatandaşların güvenli şekilde eğlenmesi, spor yapması, sosyal aktivitelere katılmasını sağlamak için gece gündüz görev başında olduğunu söyledi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile vatandaşlara ulaşmaya çalıştıklarını anlatan Akbal, "Şu ana kadar sadece salt polislik değil toplumun ilgili katmanlarıyla da projeler üretiyoruz ve üretilen projelere destek veriyoruz. Güvenlik hizmetlerini sadece kurum olarak değil, toplumun her katmanıyla işbirliği içinde yapıyoruz. Müdürlüğümüz yıl içinde 13 köy okulunda 850 öğrenciye 3 bin 20 giyim eşyası dağıttı. Bugün de sembolik olarak 89 öğrencimize 178 karne hediyesi dağıtıyoruz" dedi.

Akbal, son günlerde yaşanan olaylara da değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son dönemde maalesef üzücü olaylar yaşanıyor. Ülkemiz ve gençlerimiz bunu hak etmemektedir. Biz emniyet teşkilatı olarak insanların demokratik hukuk kuralları içinde her türlü hakkı kullanmasını, etkinlikler yapmasından yanayız ve teşvik etmekteyiz. Ancak maalesef son günlerde hepimizi üzen olaylar yaşanmaktadır. Bunlara karşı dikkat etmek lazım. Şiddet içermeyen her türlü düşüncenin, fikrin ifade edilmesine saygı duyuyoruz. Ancak şiddet içeren, başkalarının canına ve malına zarar veren tutum ve davranışların karşısındayız. Öğrencilerimize tavsiyem lütfen provokasyonlara gelmeyelim."

Muğla Milli Eğitim Müdürü Zekeriye Çınar ise "Değerler Eğitimi" adı altında 3 yıllık bir çalışma başlattıklarını, çalışma kapsamında her aya bir değer vererek program düzenlediklerini anlattı. Proje ile velilerin, kurumların, okulların kaynaşmasını, yardımlaşmasını ve sosyal yaşantıyı güçlendirecek çalışmaların yapılmasını hedeflediklerini vurgulayan Çınar, şunları söyledi:

"Öğrencilerimiz bu çalışma kapsamında insani vasıfları yücelten, bireyleri kaynaştıran toplumsal birlik ve beraberliği güçlendiren tüm nitelikleri ele alarak proje üretiyor. Bunları yeni nesle aktarmak ana hedefimiz ve bunu büyük ölçüde başardığımızı görüyoruz. Beraberliğe ihtiyacımız olan bugünlerde emniyet müdürlüğümüzün de bu çalışmamıza destek vermesi, bizi grururlandırdı. Buradaki dayanışma belki sembolik, ama önemli olan yüreklerde bıraktığı izdir."

Konuşmaların ardından Emniyet Müdürü Akbal, Milli Eğitim Müdürü Çınar ve polis memurları, öğrencilere karne hediyesi olarak kıyafet dağıttı.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Polisten Öğrencilere Karne Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement