Sabancı Vakfı'ndan Üniversite Öğrencilerine Burs - Son Dakika
Eğitim

Sabancı Vakfı'ndan Üniversite Öğrencilerine Burs

Sabancı Vakfı\'ndan Üniversite Öğrencilerine Burs

Yeni eğitim yılında Sabancı Vakfı, lisans ve önlisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayacak.

17.07.2013 03:01

Her yıl 380'i yeni olmak üzere, toplamda 1300'den fazla öğrenciye burs veren Sabancı Vakfı, 2013-2014 eğitim yılında da lisans ve ön lisans düzeyindeki üniversite öğrencilerine burs desteği sağlayacak. Sabancı Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre; üniversiteye ilk girişte başlayıp, öğrenci mezun olana kadar devam eden burslar, her yıl ekim-haziran ayları arasında 9 ay süreyle nakit ödemeyi kapsıyor ve öğrencilere mecburi hizmet ya da geri ödeme yükümlülüğü getirmiyor.

Sabancı Vakfı, burs kontenjanı ayırdığı üniversitelere (Ankara, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Gazi, Hacettepe, İstanbul Teknik, İstanbul, Marmara, Orta Doğu Teknik, Yıldız Teknik) yeni yerleşen öğrencilere yönelik dört farklı burs programı sunuyor. Bu programlar şöyle sıralanıyor:

-Üniversiteye Giriş Bursu, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Sabancı Vakfı tarafından belirlenen taban puanları sağlayan öğrencilere

veriliyor.

-Kalkınmada Öncelikli İller Bursu, Sabancı Vakfı tarafından belirlenen 15 ilden birinde doğan ve ortaöğrenimini yine bu illerden birinde tamamlayarak LYS'de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelere yerleştirilen her ilden 1'er öğrenciye veriliyor.

-Bu burslardan yararlanacak öğrencileri ÖSYM'den alınan bilgiler neticesinde Sabancı Vakfı belirliyor ve bursiyerler üniversiteler tarafından bilgilendiriliyor.

-Sabancı Vakfı-Vista Bursu, burs kontenjanı tahsis edilen üniversitelerin meslek yüksekokullarına bağlı 2 yıllık "Turizm ve Seyahat Hizmetleri" ile "Turizm ve Otel İşletmeciliği" Bölümlerine en az 65 ortaöğretim başarı puanı ile sınavsız yerleştirilen öğrencilere veriliyor.

- Engelli Öğrenciler Bursu; görme, ortopedik ve işitme engelli grupları içerisinde olup, LYS'de yerleştirme puanı sıralaması açısından en üst sıralamada olan ve yurt içindeki devlet üniversitelerine yerleştirilen her gruptan 5'er öğrenciye veriliyor. Bu burslardan yararlanacak öğrenciler, ÖSYM'den alınan bilgiler neticesinde belirlenerek yerleştirildikleri üniversiteler aracılığıyla veya Sabancı Vakfı tarafından bilgilendiriliyor.

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Sabancı Vakfı'ndan Üniversite Öğrencilerine Burs - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement