2008 Zor Bir Yıl Olacak - Son Dakika
Ekonomi

2008 Zor Bir Yıl Olacak

2008 Zor Bir Yıl Olacak

Sabancı Holding Finansal Hizmetler Finansal Hizmetler Grup Başkanı, Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu, 2008'in Zor Bir Yıl Olacağını Belirtti, Doların Yılın İlk Yarısında Biraz Daha Güçlenebileceğini Kaydetti.

23.04.2008 14:16

SABANCI Holding Finansal Hizmetler Finansal Hizmetler Grup Başkanı, Akbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanı Akın Kozanoğlu, 2008'in zor bir yıl olacağını belirtti, doların yılın ilk yarısında biraz daha güçlenebileceğini kaydetti.

Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ANSİAD) daveti üzerine kente gelen Sabancı Holding Finansal Hizmetler Finansal Hizmetler Grup Başkanı Akın Kozanoğlu, işadamlarına dünya ve Türkiye piyasalarındaki genel durum hakkında bilgi verdi.

Dünyanın likidite sıkıntısı yaşadığını, bunun neticesinde riske girme iştahının global ölçekte azaldığını söyleyen Kozanoğlu, bu durumun Türkiye'ye sıcak para girişini yavaşlatacağını kaydetti. Kozanoğlu, bu durum sonucunda borsa, döviz ve faizlerde bazı değişimler yaşanacağını aktardı.

Merkez Bankası faizlerinin 2 ay içinde yüzde 16.5'ten yüzde 18.5'e çıktığını belirten Kozanoğlu, giderek büyüyen cari açığın kapatılması için ülkenin daha fazla borçlanacağını kaydetti. Geçen yılın ilk 2 ayına göre bu yıl cari açığın yüzde 23 oranında arttığını, cari açığın bu yıl sonunda 48 milyar dolar seviyelerine geleceğini söyleyen Kozanoğlu, “2008 zor bir yıl olacak diyebiliriz” dedi. Kozanoğlu, doların yılın ilk yarısında biraz daha güçlenebileceği öngörüsünde bulundu.

Türkiye'nin 2001'e göre spekülatif paraya karşı olan hassasiyetini azalttığını ve para hareketlerine karşı olan mukavemetini artırdığını söyleyen Kozanoğlu'na, katılımından dolayı plaket verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 2008 Zor Bir Yıl Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement