21. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Ödülleri Verildi - Son Dakika
Ekonomi

21. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Ödülleri Verildi

21. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Ödülleri Verildi

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi: "Hem Türkiye'nin itici gücü olan Türk moda endüstrisinde hem de diğer sektörlerde yüksek katma değer elde edebilmenin yolu tasarıma ve tasarımcıya odaklanmaktan geçiyor"

27.06.2013 12:33

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, "Hem Türkiye'nin itici gücü olan Türk moda endüstrisinde hem de diğer sektörlerde yüksek katma değer elde edebilmenin yolu tasarıma ve tasarımcıya odaklanmaktan geçiyor" dedi.

İHKİB'ten yapılan açıklamada, Türkiye ekonomisinin itici gücü olan hazır giyimin tasarım olanaklarını geliştirmek ve genç yetenekleri sektöre kazandırmak amacıyla İHKİB tarafından Ekonomi Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen İHKİB 21. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmada Serdar Bozok birinci, Ayça Pelvanlar ikinci, Salih Balta da üçüncü oldu.

Tanrıverdi ödül töreninde yaptığı konuşmada, ekonomik hedeflere tasarım ayağını güçlendirmeden ulaşmanın çok zor olduğunu ve 21 yıldır düzenledikleri yarışmalarla Türkiye'nin geleceğine hizmet ettiklerini vurgulayarak, dünyada yüksek katma değerli üretimin özgün tasarımdan geçtiğini belirtti.

Türkiye'nin 500 milyar dolarlık ihracat hedefini yakalayabilmesi için bugün bulunulan noktanın 3 katı iş çıkarılması gerektiğini vurgulayan Tanrıverdi, "Hem Türkiye'nin itici gücü olan Türk moda endüstrisinde hem de diğer sektörlerde yüksek katma değer elde edebilmenin yolu tasarıma ve tasarımcıya odaklanmaktan geçiyor. İHKİB olarak 21 yıldır bunu hayata geçiriyor, ülkemizin geleceği için taş üstüne taş koyuyoruz. Koza'dan çıkan genç tasarımcılarımızla 2023 yılı ihracat hedefimiz olan 60 milyar doları yakalamak için kanat çırpacağız" diye konuştu.

Hikmet Tanrıverdi,  ilk yarışmanın birincisi olan Bahar Korçan'ın ardından Hakan Yıldırım, Arzu Kaprol, Elif Cığızoğlu, Ümit Ünal, Zeynep Tosun, Özgür Masur, Hatice Gökçe ve Zeynep Erdoğan gibi tasarımcıları sektöre kazandıran Koza Genç Moda Tasarımcıları yarışmasının, bu yıl da hem Türkiye'ye hem de kazananlara parlak bir geleceğin kapılarını açacağını kaydetti.

Yarışmada birinci olan Serdar Bozok'a ödülünü Hikmet Tanrıverdi ile Moda Tasarımcıları Derneği (MTD) Başkanı Mehtap Elaidi birlikte verirken, yarışmanın ikincisi Ayça Pelvanlar'ın ödülünü TİM Başkan Vekili Ahmet Akbalık, üçüncü olan Salih Balta'nın ödülünü ise İHKİB eski Başkanı Süleyman Orakçıoğlu takdim etti.

Yarışmada dereceye girenlere, para ödülünün yanı sıra Ekonomi Bakanlığı'nın destek ve onaylarıyla belirlenecek kontenjan dahilinde yurt dışında 1 yıllık moda eğitimi hakkı ve 1 yıllık İngilizce dil eğitimi, İMA'da (İstanbul Moda Akademisi) düzenlenen "workshop"lardan içeriği uygun olan 3 tanesine ücretsiz katılım hakkı verildi. Yarışmanın ilk üç derecesini elde edenlere ayrıca İMA ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) işbirliği çerçevesinde yürütülen 6 aylık "Moda Yönetimi" programına ücretsiz katılım, tanınmış bir tasarımcı/markada bir yıl ücretsiz asistanlık imkanı sağlanacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 21. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement