Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer."Türkiye Bir Çok Alandan Baktığınız Zaman Üst... - Son Dakika
Ekonomi

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer."Türkiye Bir Çok Alandan Baktığınız Zaman Üst...

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer."Türkiye Bir Çok Alandan Baktığınız Zaman Üst...

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin birçok alanda üst üste çok başarılı bir performans gösterdiğini belirterek, "Tabi ki eksikliklerimiz, ekonomik açıdan yapmamız gerekenler var."

15.10.2012 14:26

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Türkiye'nin birçok alanda üst üste çok başarılı bir performans gösterdiğini belirterek, "Tabi ki eksikliklerimiz, ekonomik açıdan yapmamız gerekenler var. Ama bütün resme baktığımız zaman hakikaten Türkiye, bu global krizde bence yükselen değer olmuştur" dedi.

Akbank ile İzmir Ticaret Odası (İZTO) arasında imzalanan protokol töreninde konuşan Dinçer, oda üyelerine bankacılık işlemlerinde avantajlar içeren protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Türkiye'nin özellikle son 10 yıldır gösterdiği performansın ülke için iyi bir geçmiş olduğunu kaydeden Dinçer, bu performansın önümüzdeki yıllarda da sürmesi gerektiğine işaret etti.

Suzan Sabancı Dinçer şöyle konuştu:

"Türkiye birçok alandan baktığınız zaman üst üste çok başarılı performans göstermiştir. Tabi ki eksikliklerimiz, ekonomik açıdan yapmamız gerekenler var. Ama bütün resme baktığımız zaman hakikaten Türkiye, bu global krizde bence yükselen değer olmuştur. Kendi ekonomik gücünü tüm dünyaya duyurmuştur. Bugün ister Amerika'ya ister Uzakdoğuya, hangi kıtaya giderseniz gidin Türkiye dediğiniz zaman herkes Türkiye'yi çok iyi biliyor, merak ediyor. Bu bence Türk insanının hep birlikte yapmış olduğu başarıdır. Daha gideceğimiz çok yol var. Biz bankalar ve sizler ticaret odaları ile yapacağımız işbirlikleri gelecek nesiller için atacağımız önemli adımlardır."

-"Türkiye güçlü bankacılık sektörüne sahip"-

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ise, Türkiye'nin çok iyi, sağlam, güçlü bir bankacılık sektörüne sahip olduğunu, bunun da ülke açısından bir şans olduğunu söyledi.

Türkiye'nin gelişmesinin devam edeceğini dile getiren Binbaşgil, "Bunu yapabilmek için Türkiye'nin sağlam bir bankacılık sektörünün olması çok önemli bir konu. Diğer ülkelere baktığımızda özellikle Avrupa, büyük ülkeler öncelikle bankacılık sektörünü düzeltmeye çalışıyor. Bizim böyle bir şeyimiz yok. Dolayısıyla büyümeye gelişmeye hazır bir ülkeyiz" dedi.

Binbaşgil, Akbank'ın bugün Türkiye'nin en değerli banka markası olduğunu, marka değerlerinin uluslararası kuruluşların yaptığı hesaplamaya göre 1,6 milyar dolar olduğunu kaydetti.

İzmir'in Türkiye ekonomisinde çok önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Binbaşgil, "Akbank olarak biz de İzmir'i daha ileriye taşımak için desteğimizi arttırıyoruz. Amacımız, İzmir'deki işletmelerin yatırımlarına, faaliyetlerine ve dış ticaret işlemlerine daha fazla destek olmak" dedi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demiştaş da, 2001 yılında Türkiye'de bankalarla üyeleri için ilk kredi protokolü yapan oda olduklarını dile getirerek,

"Ülkemizin en önemli bankalarından Akbank ile de üyelerimiz için kredi protokolü imzalamaktan mutluyuz. Bu, üyelerimiz için imzaladığımız 47. protokol" dedi.

Konuşmaların ardından, hazırlanan protokol Suzan Sabancı Dinçer, Hakan Binbaşgil ve Ekrem Demirtaş tarafından imzalandı.

Muhabir: Gülcan Kaplan/ Ramazan Ercan

Yayıncı: Abdullah Kıratlı - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer.'Türkiye Bir Çok Alandan Baktığınız Zaman Üst... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement