Alışveriş Şenliği Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Alışveriş Şenliği Başladı


Alışveriş Şenliği Başladı

Bursalılara Hem Yüzde 50'ye Varan İndirimlerle Alışveriş Yapma İmkanı Hem De 50 Tl'lik Alışverişle Çekilişe Katılıp Sürpriz Hediyeler Kazanma Şansı Sunan 6. Bursa Alışveriş Şenliği Başladı.

23.08.2010 20:07

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Alışveriş Şenliği'nin ekonomik krizin etkilerinden sıyrılmak için itici bir güç oluşturacağını söyledi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından geleneksel hale getirilen '6. Alışveriş Şenliği', törenle başladı.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Ocakden, BTSO Başkanı Celal Sönmez, BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker ile çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çarşıdaki ticari hareketliliğin artması bakımından alışveriş şenliğinin büyük önem taşıdığını söyledi.

"Çarşılarımızı canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz"

Alışveriş şenliğinin piyasaya hareket getirmek ve nakit para akışının hızlanması sağlamak amacıyla düzenlendiğini hatırlatan Başkan Altepe, çarşı esnafının da yoğun katılımıyla gerçekleşen Alışveriş Şenliği'nin, ekonomik krizin etkilerinden sıyrılmak için itici bir güç oluşturacağını söyledi. Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin Bursa'nın atardamarı olduğunu dile getiren Başkan Altepe, "Bursa'nın kalbi burada atıyor.

Bu nedenle çarşı ve hanlar bölgesinin tüm değerleriyle ayağa kaldırılması için önemli çalışmaları hayata geçirdik. Reyhan, Kayhan ve çarşı bölgesini baştan sona elden geçirerek çarşılarımızı daha da canlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

"Bursa bir nimet bohçası"

Bursa'nın 2010 yılının ilk 6 ayında yüzde 36'lık ihracat fazlası ve yüzde 8.3'lük ithalat düşmesi gerçekleştirdiğini ifade eden Vali Şahabettin Harput ise, Bursa'nın ekonomi anlamında da Türkiye'ye örnek olacağını belirtti. Turizmi, dağı, denizi, ovaları, gölleri, şelaleleri, tarihi değerleri ile Bursa'nın bir nimet bohçası olduğunu dile getiren Vali Harput, "Artık krizin fırsata dönüştüğü, yeni istihdam ve üretim alanlarının oluştuğu yeni bir dönemi yaşıyoruz.

Bu şenlikte 6 bine yakın esnafımızın katılımıyla, halkımıza cazip alışveriş imkanları sunuyor. Şenliğin, esnafımıza, vatandaşımıza ve Bursa'mıza hayırlar getirmesini diliyorum" diye konuştu.

"Bilinçli tüketime yönelmek önemli"

Geçen yıl küresel krizin getirdiği durgunluğa karşı bir can suyu işlevi gören Alışveriş Şenliği'nin, bu yıl artık krizde çıkışın müjdecisi olmasını dileyen BTSO Başkanı Celal Sönmez ise bu nedenle şenliğe bu yıl "Alışveriş kozasından çıkıyor" sloganını uygun bulduklarını kaydetti. Türk sanayicisinin küresel rekabet gücünü yüksek tutmak için canlı bir iç piyasaya sahip olmak gerektiğini kaydeden Sönmez, "Kriz dönemlerinde tüketimi kesmek değil. Bilinçli tüketime yönelmek önemlidir.

Sanırım bu dönem, tüketiciler için fırsat pencerelerinin açıldığı cazip bir dönemdir. Bayrama kadar sürecek şenliğin, vatandaşlarımızın kriz döneminde ertelediği ihtiyaçlarını satın almak iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.

Daha sonra şenliği başlatan Başkan Altepe ve protokol üyeleri çarşıyı gezdi. Kozahan'da şenliğe katılan işyerlerinden alışveriş yapan protokol üyeleri, Orhangazi Parkı'ndaki danışma noktasında da alışverişlerine karşılık kazandıkları çekiliş kuponunu doldurdu.

Bayrama kadar sürecek şenlik kapsamında vatandaşlar 5 bini aşkın üye işyerinden yüzde 50'ye varan indirimlerle alışveriş yapma imkanı bulacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Ekonomi Alışveriş Şenliği Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement