Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıldönümü" Pul Sergisi Açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıldönümü" Pul Sergisi Açıldı

Atatürk\'ün Ankara\'ya Gelişinin 94. Yıldönümü" Pul Sergisi Açıldı

PTT Genel Müdürü Tural: "Şirketimiz ve Filateli Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen bu serginin ülkemiz filatelisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum"

27.12.2013 11:40

PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında düzenlenen pul sergisinin açılışını yaptı.

Tural, Ankara PTT Pul Müzesinde gerçekleştirilen sergi açılışında yaptığı konuşmada, her 27 Aralık'ın Ankaralılar için bayram gibi geçtiğini ifade etti.

Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nın en iyi Ankara'dan yönetileceği düşüncesiyle 27 Aralık'ta Ankara'ya geldiğini anımsatan Tural, böyle önemli bir günü, Cumhuriyet'in ilk tarihi binalarından biri olan PTT Pul Müzesi'nde anmak istediklerini kaydetti.

Türk pulunun 150 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Tural, gerek Türk pullarının gerekse pul koleksiyonculuğunun zaman içerisinde önemli değişimler geçirdiğini anlattı. Tural, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de filatelinin gelişiminin sivil toplum kuruluşlarının da katkılarıyla mümkün olduğunu vurgulayarak, "Şirketimiz ve Filateli Dernekleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen bu serginin ülkemiz filatelisine önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. 'Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıldönümü' pul sergisinin başarılı geçmesini diliyorum" dedi.

Ankara Vali Yardımcısı Karadağ da Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıldönümü etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Karadağ, "Dünyada emsali bulunmayan PTT Müzesi'nde düzenlenen bu etkinliği çok anlamlı buluyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışını yapan Tural ve Karadağ, öğrencilerle birlikte sergiyi gezdi.

- TÜRMOB'un mesajı

Bu arada, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği?? (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı, Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Sanlı, mesajında şunları kaydetti:

"Ankara, bir harekatın bedeni ve büyük bir fikrin sembolüdür, milli iradenin tecelligahı TBMM'nin ev sahipliğini yapan önemli bir merkezdir. Hızla gelişerek dünyanın çağdaş başkentleri arasında yer alan Ankara, milli mücadelenin ve siyasi hayatın merkezi olarak modern Türkiye'nin dünyaya bakan yüzüdür. Ankara, her geçen gün farklı yönleriyle iftihar sebebi olmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 94. yıldönümünü kutlarken, bütün İstiklal kahramanlarını da rahmetle ve şükranla anıyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 94. Yıldönümü' Pul Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement