Atık Kağıt Geri Dönüşüm Şirketlerinden Sözlü Savunma - Son Dakika
Ekonomi

Atık Kağıt Geri Dönüşüm Şirketlerinden Sözlü Savunma

Atık Kağıt Geri Dönüşüm Şirketlerinden Sözlü Savunma

Rekabet Kurulu, atık kağıt geri dönüşümü ve toplanması alanında faaliyet gösteren ve haklarında soruşturma açılan şirketlerden 8'inin sözlü savunmasını aldı

27.06.2013 17:08

Rekabet Kurulu, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla haklarında soruşturma açılan, atık kağıt geri dönüşümü ve toplanması alanında faaliyet gösteren 8 şirketin sözlü savunmasını aldı.

Rekabet Kurumu'nda, Kurul Başkanı Prof. Dr. Nurettin Kaldırımcı başkanlığında yapılan toplantıya, haklarında soruşturma açılan 9 şirketten 8'inin yetkilileri katıldı.

Toplantıda, Atkasan Atık Değerlendirme San. ve Tic. AŞ, Selkasan Kağıt ve Paketleme Malzemeleri İmalatı San. ve Tic. AŞ, Dönkasan Dönüşen Kağıt Hammdeleri San. ve Tic. AŞ, Halkalı Kağıt Karton San. ve Tic. AŞ, Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. AŞ, Kartonsan Karton San. ve Tic. AŞ, Modern Karton San. ve Tic. AŞ, Olmuksa International Paper-Sabancı Ambalaj San. ve Tic. AŞ'nin yetkillileri ve avukatları hazır bulundu.

Halkalı Kağıt Karton San. ve Tic. AŞ, Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. AŞ, Kartonsan Karton San. ve Tic. AŞ, Marmara Kağıt ve Ambalaj San. ve Tic. AŞ, Modern Karton San. ve Tic. AŞ, Olmuksa İnternational Paper-Sabancı Ambalaj San. ve Tic. AŞ ve Selkasan Kağıt ve Paketleme Malzemeleri İmalatı San. ve Tic. AŞ'nin eylemlerinin 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 4. maddesini ihlal ettiğini ifade eden soruşturma heyeti, söz konusu firmaların ilgili kanunun 5. maddesi kapsamında bireysel muafiyet alamayacağı ve bu şirketlere idari para cezası uygulanması gerektiği kanaatine ulaşıldığını bildirdi.

Atkasan Atık Değerlendirme San. ve Tic. AŞ ve Dönkasan Dönüşen Kağıt Hammadeleri San. ve Tic. AŞ hakkında idari para cezası uygulanmasına gerek olmadığı kanaatinde olduğunu belirten soruşturma heyeti, ihalede belirleyici etkilerinin olmadığı kanaatine varılan gerçek kişilere de idari para cezası uygulanmasına yer olmadığı değerlendirmesinde bulundu.

Soruşturma heyeti, Ekonomi Bakanlığına da atık kağıt ihracatının kayda alınmasına ilişkin uygulama esaslarının, atık kağıt sektöründeki rekabetçi yapıyı bozmayacak şekilde değiştirilmesi yönünde görüş gönderilmesi kanaatine ulaşıldığını kaydetti.

Kurul, soruşturmaya ilişkin kararını 12 Temmuz'da açıklayacak. Karar, bu tarihten önce alınırsa kurumun internet sitesinden duyurulacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Atık Kağıt Geri Dönüşüm Şirketlerinden Sözlü Savunma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement