Bakan Yazıcı: İhracat İşlemlerinin Yüzde 62'si 1 Dakikada Gerçekleştiriliyor - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Yazıcı: İhracat İşlemlerinin Yüzde 62'si 1 Dakikada Gerçekleştiriliyor

Bakan Yazıcı: İhracat İşlemlerinin Yüzde 62\'si 1 Dakikada Gerçekleştiriliyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrük işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için yeni uygulamaların faaliyete geçirildiğini ve bunun sonucu olarak ihracat işlemlerinin yüzde 62'sinin 1 dakika gibi bir sürede...

04.12.2013 12:34

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, gümrük işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için yeni uygulamaların faaliyete geçirildiğini ve bunun sonucu olarak ihracat işlemlerinin yüzde 62'sinin 1 dakika gibi bir sürede gerçekleştirildiğini belirterek, risk analizleri ve kontrol verilerinin de büyük bir titizlikle incelendiğini vurguladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Sanayi Odası (İSO) heyetini kabul etti. Bakanlık Toplantı salonunda gerçekleşen görüşmeye İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Yazıcı, "ülkelerin performans ve büyüklüklerinin göstergeleri vardır. Bunlardan en önemlisi de sanayidir" dedi.

Ekonomik göstergelerde sanayi kolunun büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Yazıcı, bu alanda faaliyet gösterenlerin meşakkatli bir iş yaptıklarını dile getirdi. Sanayi teşvik programlarının, sanayi kesimine verilen önemin göstergesi olduğunu söyleyen Yazıcı, "Bir ülkede sanayinin güçlenmesi, o ülkenin ekonomik ve sosyal açıdan da kuvvetli olmasının önemli bir ayağıdır" diye konuştu.

-"SANAYİ ÜRETİM RAKAMLARINI ARTIRMAYI PLANLIYORUZ"-

Bakan Yazıcı, yönetimin görevlerinin müteşebbisi desteklemek ve işini kolaylaştırmak olduğunu belirterek, diğer taraftan da tüketicinin bilinçlenmesini ve haklarını korumanın görevleri arasında yer aldığını vurguladı. Yazıcı, 2014'e ilişkin beklentiler arasında sanayi üretim rakamlarını artırmayı planladıklarını dile getirdi.

-"YENİ UYGULAMALAR FAALİYETE GEÇİRİLDİ"-

Gümrük işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için yeni uygulamaları faaliyete geçirildiğini ve bunun sonucu olarak ihracat işlemlerinin yüzde 62'sinin 1 dakika gibi bir sürede gerçekleştirildiğini belirten Yazıcı, risk analizleri ve kontrol verilerinin de büyük bir titizlikle incelendiğini ifade etti. Geçtiğimiz günlerde Hamzabeyli Gümrük Sahası'nda bir aday gümrük muhafaza memurunun hassasiyetiyle 717 kilo eroinin ele geçirildiğini ve gümrük tarihinde bir seferde yapılan en büyük uyuşturucu operasyonu olduğunu hatırlatan Yazıcı, Bakanlık eğitim tesislerinde aday memurluk eğitimlerinin de yoğun bir şekilde devam ettiğini, personel temini politikasına büyük titizlik gösterildiğini vurguladı.

-"AHİLİĞİ ULUSLARARASI PLATFORMDA TANINIR HALE GETİRECEĞİZ"-

Kırşehir'de inşa edilen Ahilik Külliyesi'nin, Ahi kültürünün tanıtımı ve yaşatılması anlamında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Bakan Yazıcı, Baciyan-ı Rum'un, dünyadaki ilk kadın örgütlenmesi olduğunu ifade etti. Yazıcı, günümüz ticari ahlakının temel direğini oluşturan Ahi kültürünün geçmişten günümüze uzanan kadim bir geçmişe sahip olduğunu vurguladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bakan Yazıcı: İhracat İşlemlerinin Yüzde 62'si 1 Dakikada Gerçekleştiriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement