Bir Ticari Bina ve Endüstriyel Tesis Neden Yeni Nesil Enerji ve İş Zekasını Tercih Etmeli? - Son Dakika
Ekonomi

Bir Ticari Bina ve Endüstriyel Tesis Neden Yeni Nesil Enerji ve İş Zekasını Tercih Etmeli?

Reengen CTO Şahin Çağlayan, ticari binaların ve endüstriyel tesislerin neden yeni nesil enerji ve iş zekasını tercih etmeleri gerektiğini Wise TV'ye anlattı.

09.12.2016 00:32

Reengen CTO Şahin Çağlayan, ticari binaların ve endüstriyel tesislerin neden yeni nesil enerji ve iş zekasını tercih etmeleri gerektiğini Wise TV'ye anlattı.

Çağlayan, "son 10-15 yıldır farklı otomasyon, scada farklı enerji izleme yönetim çözümleri uygulanıyor. Fakat günümüzün teknolojiyle birlikte getirdiği yetkinliklerle özellikle bulut teknolojisinin aktif kullanılmasıyla çok daha katma değerli servisler verebiliyorsunuz. Biz yeni nesil iş zekası çözümlerini birkaç farklı avantajından dolayı müşterilerimize öneriyoruz. Birincisi bulut tabanlı bir servis olduğu için ilk yatırım maliyetini sıfıra indiriyor. Yani siz cebinizden hiçbir para çıkmadan bu sistemi binanıza tesisinize entegre edip, sıfırıncı günde kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Bu da neyi sağlıyor, fayda gördüğünüz sürece bu platformu kullanıp, dilediğiniz zaman platformdan ayrılma veya farklı bir platforma geçme özgürlüğünü kazanabiliyorsunuz. Bunun yanında yeni nesil enerji iş zekası çözümleri, herhangi bir sistemde konuşabilme farklı sensörler, sayaçlar, otomasyonlar, ERP sistemleri, fatura yönetim sistemleri hepsine bağlanıp hepsinden veri çekebilme özelliğine sahip. Farklı farklı kaynaklardan veri çektikten sonra bunların detaylı analizini birbiriyle ilişkilendirmesini ve buradan farklı anlamlar çıkarılmasını sağlayabiliyorsunuz.  Buda daha önce yapılamayan analizleri sizin analitik yetkinliğinizle yapabilmenizi sağlıyor. Buda yine tesis yöneticilerine farklı farklı katma değerli uygulamalar sağlamamıza teşvik ediyor. Bunun yanında yeni nesil kablosuz sensörlerle, yani kablolu olarak saha kurulumu gerektiren cihazlarla değil de kablosuz sensörlerle de entegre olabildiğimiz için çok hızlı ve pratik şekilde daha kurulumu yapabiliyoruz. Bir binadan kritik parametreleri toplayabilmek için altyapı kurulumunu çok daha ucuz maliyetlere ve çok daha kısa zamanlarda bitirebiliyoruz. Platformun raporlama özelliği çok önemli. Enerji iş zekası çözümlerinde raporlama ara yüzlerinin müşterinin spesifik ihtiyaçlarına göre özelleştirilebilir olması gerekir. Scada otomasyon sistemleri veya eski çözümler bunu çok fazla yapamıyorlar. Biraz daha esnek ölçeklenebilir, müşteriye göre özelleştirilebilir platformlar gerekiyor. Bu yüzden iş zekası çözümleri enerjiye uygulandığında daha büyük katma değer yaratmaya başladı" diyerek avantajları sıraladı.

Bir Ticari Bina ve Endüstriyel Tesis Neden Yeni Nesil Enerji ve İş Zekasını Tercih Etmeli?
Kaynak: Wise.tv

Son Dakika Ekonomi Bir Ticari Bina ve Endüstriyel Tesis Neden Yeni Nesil Enerji ve İş Zekasını Tercih Etmeli? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement